VIDEO J.K. Rowling scrie un nou roman, pentru cititorii maturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitoarea britanică J.K. Rowling, autoarea volumelor din seria "Harry Potter", a anunţat că următorul ei roman se va intitula "The Casual Vacancy", informează site-ul bbc.co.uk, citat de Mediafax.

Romanciera britanică a dezvăluit în luna februarie că intenţionează să se orienteze spre literatura de ficţiune pentru cititorii maturi, iar următorul ei roman va fi foarte diferit de volumele sale precedente.

Volumul "The Casual Vacancy" va fi lansat simultan pe plan mondial, însă nu se cunoaşte deocamdată data lansării.

"Libertatea de a explora un teritoriu nou este un dar pe care succesul avut de franciza «Harry Potter» mi l-a adus", a declarat J.K. Rowling.

Cele şapte volume din seria "Harry Potter", care s-au vândut în circa 450 de milioane de copii pe plan mondial şi au stat la baza realizării a opt filme de succes, au fost puse în vânzare în format eBook, la sfârşitul lunii martie, pe site-ul www.Pottermore.com, lansat de J. K. Rowling în 2011.

Seria "Harry Potter" este unul dintre cele mai mari succese editoriale. Adaptarea cinematografică a seriei a avut la fel de mare succes, cu încasări de peste 7 miliarde de dolari.

În vârstă de 46 de ani, J. K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria "Harry Potter" era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit celei mai recente liste publicate de Forbes în martie 2011. Totodată, este considerată una dintre cele mai influente femei britanice.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite