VIDEO Ivanov şi Ceauşescu, la San Sebastián

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul din Ţara Bascilor, care începe mâine, va prezenta două filme româneşti, printre cele 550 din programul total. Peliculele alese sunt „Principii de viaţă“, de Constantin Popescu jr, aflat în competiţie, şi documentarul „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu“, de Andrei Ujică.

Evenimentul cinematografic de la San Sebastián, în Spania, se va deschide mâine şi va dura până la 25 septembrie. Festivalul Internaţional de Film a fost înfiinţat în 1953, în acest oraş-cheie al aşa-numitei Ţară a Bascilor (Donostia este numele localităţii în limba bască).

Mai citeşte şi:

Vlad Ivanov: „Am grijă să nu mă cantonez în zona rolurilor de dur“

România este bine reprezentată la cea de-a 58-a ediţie a manifestării. Filmul „Principii de viaţă", al doilea lungmetraj purtând semnătura tânărului regizor Constantin (Titi) Popescu jr., avându‑l în rolul principal pe Vlad Ivanov, va concura în competiţia dedicată regizorilor aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj.

Documentare vizionare

Pelicula va fi prezentată, alături de alte 14 titluri, toate proiectate la San Sebastián în premieră mondială, în competiţia „Zabaltegi - New Directors". Filmul câştigător va primi un premiu în valoare de 90.000 de euro, bani destinaţi următorului proiect al regizorului şi producătorului peliculei premiate. Pelicula lui Popescu va fi proiectată la San Sebastián în zilele de 21, 22 şi 23 septembrie.

Pe de altă parte, apreciatul documentar al lui Andrei Ujică, „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", a fost ales pentru a fi proiectat în cadrul secţiunii „.doc - New paths of non-fiction", alături de filme celebre precum „The Filth and the Fury", de Julien Temple, „Fahrenheit 9/11", de Michael Moore, „Les plages d'Agnès", de Agnès Varda, sau „The Five Obstructions", de Jørgen Leth şi Lars von Trier. Cele două proiecţii vor avea loc la 18 septembrie, la ora 16.00, şi la 25 septembrie, la ora 21.30.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite