Istoricii apreciază cartea „Viaţa lui Ceauşescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartea „Viaţa lui Ceauşescu: Ucenicul partidului" va fi distribuită împreună cu ziarul „Adevărul", luni, 11 iunie, la preţul de 14,99 lei.

 Volumul scris de Lavinia Betea, Cristina Diac, Florin-Răzvan Mihai şi Ilarion Ţiu, primul dintr-o trilogie în lucru, a fost recomandat de istoricii şi academicienii Dan Berindei şi Dinu C. Giurescu, la recent încheiata ediţie a Târgului de carte Bookfest.

Proiect de anvergură

Academicianul Dan Berindei a spus că a citit cartea cu un interes deosebit şi a mărturisit că aşteaptă cu nerăbdare şi următoarele două volume ale trilogiei, „Fiul poporului" şi „Tiranul".

„Această biografie este necesară şi ar trebui să încapă pe mâinile tinerilor, mai ales că lectura este uşoară şi nu ridică nicio problemă", a declarat Dan Berindei. Academicianul Dinu C. Giurescu a spus că nimic nu este mai complicat decât să reconstitui biografia unor lideri şi mai ales a liderilor comunişti. „Este nevoie de multă migală şi de pricepere ştiinţifică", a punctat el.

„Ceea ce surprinde în primul rând este amploarea proiectului. Nu avem un singur volum, ci trei volume", a adăugat academicianul. Dinu C. Giurescu a mai fost cucerit de grija pentru detalii şi de „o acribie care nu este plictisitoare". 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite