FOTO Ionesco, premiat la Festivalul Comediei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Cântăreaţa cheală & Lecţia“, în regia lui Victor Ioan Frunză, a primit, vineri seară, premiul pentru cel mai bun spectacol la festCO. Premiera „O scrisoare pierdută“ a  pus punct celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Comediei Româneşti (festCO - 10 şi 17 iunie 2011).

Vineri seară, la Gala Comediei Româneşti care s-a desfăşurat la Sala „Radu Beligan" a Teatrului de Comedie din Capitală, spectacolul „Cântăreaţa cheală & Lecţia", de Eugène Ionesco,  pus în scenă la Teatrul de Comedie, a primit, pe lângă premiul pentru cel mai bun spectacol al festCO, şi pe cele pentru cea mai bună regie - Victor Ioan Frunză, cea mai bună actriţă în rol principal - Virginia Mirea şi cel mai bun actor în rol principal - George Costin.

Ioana Anastasia Anton a fost distinsă cu premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru performanţa din spectacolul „Blifat", de Gabriel Pintilei, în regia lui Alexandru Mihail la Teatrul Odeon din Bucureşti, în timp ce Nicu Mihoc a câştigat premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin în „Opinia publică" de Aurel Baranga, montat la Teatrul Naţional „Radu Stanca" din Sibiu de regizorul Theodor Cristian Popescu.

Dragoş Buhagiar, în top

Apreciatul Dragoş Buhagiar a primit premiul pentru cea mai bună scenografie pentru producţiile „O noapte furtunoasă" şi „Opinia publică". Selecţionerul producţiilor din festCO a fost criticul Ion Parhon, iar juriul care a decernat premiile a fost format din Ileana Lucaciu, Dan Puican, Crina Semciuc şi Vlad Cristache. Premiul special al juriului a revenit spectacolului „România. Închis pentru inventar". Actriţei Stela Popescu i s-a acordat un premiu de excelenţă. Festivalul Comediei Româneşti - festCO a fost înfiinţat în 2003, la iniţiativa lui George Mihăiţă, director al Teatrului de Comedie.
festCO are ca scop promovarea dramaturgiei româneşti şi a celor mai bune spectacole ce au la bază texte de comedie românească. 

Un spectacol,  patru premii

- Cel mai bun spectacol: „Cântăreaţa cheală & Lecţia" de Eugène Ionesco, regia Victor Ioan Frunză, Teatrul de Comedie.
- Cea mai bună regie: Victor Ioan Frunză pentru spectacolul „Cântăreaţa cheală & Lecţia".
- Cel mai bun actor în rol principal: George Costin pentru rolul Profesorul din  „Cântăreaţa cheală & Lecţia".
- Cea mai bună actriţă în rol principal: Virginia Mirea pentru rolul Doamna Smith" din acelaşi spectacol.


Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite