Invitaţie la Gala UNITER

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai importante distincţii pentru spectacolele de teatru din anul 2010 se acordă în această-seară la Televiziunea Română. La categoria „Cel mai bun actor în rol principal“ cele mai multe şanse le are Zsolt Bogdán în rolul Bergman, din „Strigăte şi şoapte“, în regia lui Andrei Şerban.

Cele mai nominalizate la ediţia a XIX-a a Premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) sunt Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, cu două spectacole selectate de şase ori la diverse categorii, şi Teatrul Naţional din Bucureşti (TNB), tot cu şase nominalizări, dar pentru trei spectacole.

Producţiile trupei maghiare au obţinut două nominalizări din trei la categoria „Cel mai bun spectacol", prin „Strigăte şi şoapte" în regia lui Andrei Şerban şi „Leonce şi Lena" în regia lui Tompa Gábor. De altfel, spectacolul lui Şerban a fost nominalizat pentru „Cea mai bună regie", „Cel mai bun spectacol" şi „Cel mai bun actor în rol principal" - Zsolt Bogdán (foto). La „Cea mai bună regie" au mai fost selectaţi László Bocsárdi (pentru „Neguţătorul din Veneţia", Sfântu Gheorghe) şi Alexandru Dabija (pentru „O noapte furtunoasă", Iaşi).

„Livada de vişini", în top

Juriul care a făcut nominalizările, din care au făcut parte criticii Ludmila Patlanjoglu, Doina Modola şi Andreea Dumitru, a acordat cele mai multe nominalizări, patru, spectacolului „Livada de vişini" de la TNB.

Din cel de-al doilea juriu care decide premiile acordate în această seară fac parte Alexandru Berceanu, Maria Miu, Ozana Oancea, Ion Parhon, Sebastian Vlad Popa. Gala Premiilor UNITER, al cărei amfitrion va fi Ion Caramitru, va avea loc astă-seară, începând cu ora 21.00, fiind transmisă în direct pe TVR1, Radio România Cultural şi online pe adresele www.tvr.ro şi www.uniter.ro. 

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite