Intrare gratuită la Bookfest!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine se deschide cel mai mare salon de carte din ţară, în cadrul complexului expoziţional Romexpo.Cea de-a patra ediţie a târgului Bookfest, ce se va desfăşura între 17 şi 21 iunie, găzduieşte 130 de standuri, în cele cinci pavilioane, întinse pe o suprafaţă de 13.700 mp.

Asociaţia Editorilor din România (AER), organizatorul principal al ediţiei 2009 a salonului de carte, a alocat un buget aproximativ de 300.000 de euro şi a pus la dispoziţia editurilor şi a publicului pavilioanele 13, 14, 15, 16 şi 17 din complexul expoziţional Romexpo. Aici vor fi expuse aproximativ 25.000 de titluri ce vor putea fi achiziţionate la preţuri cu discount. Intrarea pentru public va fi gratuită.

Orice volum publicat la editurile Polirom şi Cartea Românească va beneficia de o reducere de 20% din preţul iniţial, iar alte 50 de titluri vor avea preţul special de 9,99 lei. De asemenea, Editura Litera Internaţional vine cu reduceri de până la 50 %, iar Editura Tritonic va practica şi ea discounturi: toate titlurile mai vechi de un an vor beneficia de o reducere de 50%.

Reduceri de până la 60%

O altă promoţie specială este oferta „buy-back” a cărţilor vechi, prin care vizitatorii târgului vor trebui doar să vină la standul Tritonic cu o carte veche publicată la această editură şi care le va fi cumpărată. Şi Editura Humanitas Fiction va pune la dispoziţia publicului oferta „Cumperi 3, plăteşti 2”, în care vor intra colecţiile „Raftul Denisei”, „Cartea de pe noptieră” şi „Râsul lumii”.

La Editura All reducerile practicate vor fi între 15 şi 60%, Curtea Veche Publishing va oferi discounturi cuprinse între 15% şi 50%, Nemira propune şi în acest an o tombolă, iar Editura All a pregătit reduceri între 15 şi 60%.

Concerte şi proiecţii de filme

Anul acesta, organizatorii ­s-au gândit să ofere şi alte evenimente culturale, precum decernarea premiilor Uniunii Scriitorilor din România (USR), care va avea loc la 18 iunie, de la ora 18.00.

De asemenea, vor fi proiectate pe scena Bookfest imagini de la Festivalul de Film Transilvania. În plus, vor avea loc reprezentaţii live ale trupelor The Amsterdams, Byron, Grimus şi Alexandrina Hristov, în prima zi a târgului, dar şi în 19, 20 şi 21 iunie. Mâine, de la ora 18.00, trupa The Amsterdams va susţine primul concert din cadrul Bookfest 2009.

„Gabriel Garcia Marquez. O viaţă“

Dintre invitaţii-surpriză ai Humanitas face parte scriitorul Martin Page, autorul best­sellerului „M-am hotărât să devin prost”, iar la standul Litera Internaţional, duminică, 21 iunie, la ora 12.00, va avea loc lansarea cărţii „Gabriel Garcia Marquez. O viaţă“, de Gerald Martin, singura biografie autorizată a laureatului Nobel.

Alt eveniment semnificativ are loc la standul Editurii Paralela 45, vineri, 19 iunie, la ora 15.30. Scriitorul maghiar Péter Esterházy participă la lansarea volumelor sale „Privirea contesei Hahn-Hahn – coborând pe Dunăre“ şi „Cartea lui Hrabal“.

Cărţile „Adevărul“, la Romexpo

Două spaţii aflate în faţa intrării principale de la Romexpo sunt amenajate, între 17 şi 21 iunie, pentru publicul ziarului “Adevărul”: un cort frumos branduit de 200 mp şi o rulotă, de asemenea branduită, de 17 mp. Standul va fi amenajat cu mobilier de lux marca Ovo Design.

Cititorii vor avea ocazia ­să-şi completeze colecţia “100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă” cu cărţi pe care le-au ratat la chioşcurile de ziare, dar şi cu volumele II şi III din “Winnetou”, cu două săptămâni înainte de apariţie. Şi amatorii de carte de lux vor avea parte de surprize.

Pentru prima oară în România, în cadrul „Colecţiei Adevărul”, se lansează opere alese „Charles Dickens” în 15 volume. Pentru copii, din „Colecţia Disney” pot fi achiziţionate în avanpremieră „Frumoasa Adormită” şi „Peter Pan”, iar standul nostru va oferi şi cele mai căutate DVD-uri cu filme româneşti.

Preţul volumelor este de 10,99 lei, cele din colecţia “100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă”, şi 11, 99 lei, cele din colecţia “Biblioteca Adevărul pentru Copii”.

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite