Întâlnire cu tangoul argentinian, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, nouă instrumentişti din lumea întreagă se reunesc la Sala Radio, sub bagheta unui muzician argentinian, pentru concertul „Tango Rendezvous“.

Concertul care va avea loc mâine, de la ora 19.00, la Sala Radio, este subintitulat „Douăzeci de ani fără Astor - istoria viitorului tangoului" şi comemorează 20 de ani de la dispariţia celebrului compozitor argentinian Astor Piazzolla. Pentru a-i aduce omagiu lui Piazzolla, s-au reunit la Bucureşti muzicieni din Argentina, Olanda, Portugalia, Ungaria şi Statele Unite. Ei vor interpreta tangouri compuse de  Mariano Mores, Sonia Possetti, Julián Plaza, Gerardo Matos Rodríguez, Alejandro Drago şi, desigur, Astor Piazzolla.

Mica orchestră internaţională va fi condusă de argentinianul Alejandro Drago, el însuşi interpret şi compozitor de tangou. De altfel, întreg concertul, cu care realizează un turneu prin lumea întreagă, este conceput de Alejandro Drago, cu intenţia declarată de a promova idealurile lui Piazzolla, de a îmbina cele mai înalte standarde ale perfecţiunii tehnice ale muzicii clasice cu sentimentul cel mai autentic şi cu energia copleşitoare a tangoului.

„Un Piazzolla viu şi revigorant"

Despre proiectul lui „Tango Rendezvous", Alejandro Drago a declarat: „Este normal să ne întrebăm cum s-a născut această muzică, în acelaşi timp tristă şi senzuală. Ca orice produs cultural, muzica lui Piazzolla nu s-a născut în vid, şi nici nu a trecut fără să lase o urmă de neşters asupra domeniului muzical în care a crescut.

Strădania mea, prin această cuprinzătoare selecţie de tangouri, nu este doar de a aduce un omagiu lui Piazzolla interpretându-i compoziţiile, ci mai degrabă să le prezint în contextul lucrărilor altor muzicieni talentaţi care au creat înaintea lui, au fost contemporanii lui sau i-au devenit succesori, şi care, în activitatea lor creatoare cotidiană se confruntă cu sfidarea (care este şi un privilegiu) de a încerca să împingă graniţele limbajului muzical al tangoului dincolo de Noul Tango al lui Piazzolla, păstrând în acelaşi timp esenţa acestuia. Cu alte cuvinte, intenţia mea este de a expune un Piazzolla viu şi revigorant, la 20 de ani de la dispariţia sa, proiectat în viitorul tangoului."

În concertul „Tango Rendezvous", Alejandro Drago a programat inclusiv o piesă proprie, intitulată „La Buda's Tantric Tango". Biletele la concert costă între 10 şi 20 de lei şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim sau la Casa de Bilete a Sălii Radio. 

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite