Întâlnire cu Liviu Ciulei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR, situat în incinta Muzeului Ţăranului Român) prezintă în această seară, de la ora 19.30, o proiecţie-eveniment. În cadrul cineclubului „Luni de Film“ va rula „Pădurea spânzuraţilor“ (1964), unul dintre cele mai apreciate filme româneşti din toate timpurile, în prezenţa autorului, reputatul regizor de teatru şi film Liviu Ciulei.

Maestrul (în vârstă de 87 de ani) va prezenta filmul înainte de proiecţie, iar după aceasta va fi disponibil pentru o sesiune de întrebări, moderată de criticul de film Mihai Fulger. Vor fi prezenţi, de asemenea, fiul lui Liviu Ciulei, regizorul Thomas Ciulei, şi, ca invitat-surpriză, actorul Victor Rebengiuc, interpretul rolului principal din film - sublocotenentul Apostol Bologa.

Filmul „Pădurea spânzuraţilor" - ecranizarea romanului lui Liviu Rebreanu s-a realizat pe un scenariu de Titus Popovici - a fost distins, în 1965, cu Premiul pentru regie la Festivalul de la Cannes, cea mai importantă distincţie obţinută de ţara noastră pe Croazetă până la Palme d'Or-ul lui Cristian Mungiu, din anul 2007. Pelicula lui Ciulei a fost plasată de criticii de film români pe locul al doilea într-un clasament al celor mai bune filme româneşti, realizat în 2008. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite