Îngerii blogurilor literare au împărţit cărţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demonstraţie de altruism şi simţ civic: 50 de tineri, cu o medie de vârstă de 25 de ani, au strâns 2.000 de cărţi pentru a le dona copiilor defavorizaţi. Şi-au rupt fiecare peste 30 de ore

Demonstraţie de altruism şi simţ civic: 50 de tineri, cu o medie de vârstă de 25 de ani, au strâns 2.000 de cărţi pentru a le dona copiilor defavorizaţi. Şi-au rupt fiecare peste 30 de ore din timpul lor pentru a le sorta şi transporta la centre de plasament din Bucureşti. O campanie în premieră, "O carte pentru fiecare copil", promovată exclusiv din blog în blog. Fără anunţuri pe stâlpi electrici sau în holurile facultăţilor. Un tur de forţă care arată că această nouă formă de comunicare este mai mult decât un jurnal personal publicat pe internet. Blogul a devenit instrument de coeziune socială şi propagare a unui entuziasm care contrazice utopia.

Rădăcina proiectului porneşte de pe site-ul de recenzie literară www.bookblog.ro, coordonat de Andrei Roşca, un tânăr de doar 22 de ani. 400 de cărţi au fost livrate la sfârşitul săptămânii trecute, în două centre de plasament pentru copiii care provin din familii cu probleme sociale, "Sfânta Maria" şi "Colibri". Veştile bune circulă repede pe internet. În doar două zile de colectare, 50 de persoane au adus de acasă 2.000 de volume, care au fost triate ulterior. Anunţul a fost preluat voluntar de alte 30 de bloguri, iar ideea a circulat şi pe forumurile de discuţii. Campania, organizată iniţial la Bucureşti, are deja ecou şi la Iaşi, pe blogul http://ganduripentruiasi.wordpress.com/, dar şi potenţial de extindere în mai multe oraşe din ţară. "Poveşti Nemuritoare", "Povestiri Istorice", "Capra cu trei iezi", "Alice în Ţara Minunilor", "Heidi - fetiţa munţilor", "Crăiasa zăpezii", "Poveşti despre Păcală şi Tândală", volume de Karl May şi Jules Verne sunt doar câteva titluri care au ajuns la copii. Campania îşi lasă uşile larg deschise pentru toţi donatorii. "Dacă o carte poate schimba viaţa unui om matur, cum să nu influenţeze modul de gândire al unui copil?", spune Andrei Roşca,
iniţiatorul campaniei.

Feed-back instituţional

Ioana Stoicescu,
şef Centru Sf. Maria:

"Cărţile de poveşti pentru preşcolari, dicţionarele de antonime sau paronime sunt scumpe. Sunt foarte folositoare, pentru că nu le aveam. Nu ştiu cât costă, dar pentru noi contează mai mult valoarea morală a gestului care ajută 97 de copii".

Janina Asaftei,
şef Centru Colibri:

"Tot ce se întâmplă cu dedicaţie pentru cei mici este un lucru extraordinar. 33 de copii vor putea avea acces la cărţile donate, în biblioteca centrului".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite