Incursiune în prezent şi în trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Pleşu şi Ioana Pârvulescu vor conferenţia despre „morale şi prinţipuri“ şi despre presa din vremea lui Caragiale. Evenimentele vor avea loc joi şi respectiv duminică şi vor fi găzduite de Institutul Cultural Român (ICR) din Capitală şi de Naţionalul bucureştean.

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate l-a invitat pe filosoful şi publicistul Andrei Pleşu să participe la o dezbatere pe tema „morală, morale şi prinţipuri", care se va desfăşura joi, la ora 18.30, la sediul ICR Bucureşti.

Conferinţa susţinută de invitatul special va fi urmată de un dialog cu publicul, accesul la eveniment fiind gratuit, în limita locurilor disponibile. Cu această ocazie, organizatorii vor proiecta un reportaj realizat de voluntarii ARCEN, care va arăta ce cred bucureştenii de diverse vârste despre valori şi principii.

Evenimentul face parte din programul ARCEN „Ceai, biscuiţi, cultură şi normalitate", care urmăreşte crearea unei alternative de petrecere a timpului liber pentru tineri, propunându-şi să încurajeze dialogul acestora cu diferite personalităţi din România de azi.

Prin gazete,cu I.L. Caragiale

Un alt eveniment de pe agenda culturală bucureşteană a săptămânii va avea loc duminică, la ora 11.00, la Sala Atelier a Teatrului Naţional. Scriitoarea Ioana Pârvulescu, autoare, printre altele, a volumului „În ţara miticilor. De şapte ori Caragiale", va susţine conferinţa intitulată „E foarte greu să scrii româneşte... Presa din vremea lui Caragiale".

„Voi face un ocol plin de culoare prin ziarele din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, cu precădere din preajma lui 1900. Iar Caragiale va fi însoţitorul din umbră pe acest drum plin de surprize", a explicat autoarea. De altfel, Ioan Pârvu­lescu s-a specializat în in­cursiuni în trecut, printre cărţile sale cele mai apreciate numărându-se „În intimitatea secolului 19" şi „Întoarcere în Bucureştiul interbelic".

Comunicarea pe care o va susţine duminică face parte din seria „Conferinţele TNB", la care au participat, de-a lungul timpului, perso­nalităţi ca Herta Müller, Neagu Djuvara, Radu Beligan, Ana Blandiana, Nicolae Manolescu, Andrei Şerban, Horia-Roman Patapievici etc. 

"Trezită din somn după o sută de ani ca Frumoasa din Pădurea Adormită, presa veche se dovedeşte tânără şi plină de farmec."
Ioana Pârvulescu
scriitoare

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite