Inaugurarea primei Librării Adevărul de la malul mării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constanţa este cel de-al şaselea oraş care are o Librărie Adevărul (pe Bulevardul Tomis nr. 117).

Adevărul Holding a inaugurat ieri noua librărie, la Constanţa, de unde cititorii „Adevărul" şi pasionaţii de lectură pot cumpăra toate colecţiile de carte.
„Intenţia noastră este să lărgim această reţea şi să oferim cărţi de calitate. În curând vom avea şi alte edituri în Librăria Adevărul, a anunţat ieri Grigore Cartianu, prezent la lansarea librăriei.

Casă a cărţii

La inaugurarea librăriei au fost prezenţi reprezentanţii comunităţii academice şi culturale locale: Cristina Tamaş, preşedintele Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor, conf. univ. dr. Aurelia Lăpuşan, profesor la catedra Facultăţii de Litere, specializarea Jurnalism şi a conf. univ. dr. Daniel Flaut, decanul Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice. „Când în Constanţa noastră se deschide nu un mall, nu un magazin, ci o casă a cărţii, este un eveniment cultural de suflet. Este un dar pentru noi, constănţenii, să primim librăria în oraşul de la malul mării", a spus Aurelia Lăpuşan.

Încă două librării în ţară

Cu ocazia lansării Librăriei Adevărul, invitaţii au dezbătut subiectul tratat de cartea „Sfârşitul Ceauşeştilor". „Cea mai mare învăţătură pe care am tras-o din cartea domnului Cartianu este aceea că am aflat ce înseamnă lăcomia, dorinţa de putere, necorelarea dintre cei de sus şi mase", a mărturisit Cristina Tamaş. Daniel Flaut a apreciat calitatea grafică excepţională a volumelor apărute la Editura Adevărul, iar despre „Sfârşitul Ceauşeştilor" a declarat: „Din 1989, am rămas cu acea telenovelă a Televiziunii Române. Acum, am venit să citesc Adevărul". La final, autorul cărţii „Sfârşitul Ceauşeştilor" a acordat autografe cititorilor. Până în prezent, Librăriile Adevărul funcţionează în Bucureşti, Timişoara, Cluj, Craiova, Braşov. Alte două librării noi se vor inaugura la sfârşitul săptămânii viitoare, la Iaşi şi la Galaţi.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite