„În căutarea României pierdute”, o carte cu oameni de la care merită să auzi ceva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia lansării cărţii „În căutarea României pierdute" de George Rădulescu, Mihai Răzvan Ungureanu a fost prezent alături de autor şi de Peter Imre, directorul general al Adevărul Holding.

Mihai Răzvan Ungureanu a vorbit cu acest prilej despre importanţa cărţilor de dialoguri în societatea noastră: „De ce e nevoie de o carte de dialoguri? Pentru că trăim din ce în ce mai mult conştiinţa efemerului. Se consumă într-o ediţie jurnalieră, dispare între două episoade de publicitate la televiziune sau la radio".

Amintind cuvintele lui Titu Maiorescu, eruditul român care spunea „ce important este să ai timp să stai de vorbă cu cel care nu-ţi răpeşte viaţa", Mihai Răzvan Ungureanu a vorbit despre plăcerea de a dialoga cu George Rădulescu.

„Stă de vorbă cu Andrei Pleşu, cu Horia Roman Patapievici, îşi permite luxul să stea de vorbă, în cel mai bun sens al expresiei, nu balcanic şi nici scorţos, cu foşti prim-miniştri, iar la final stă de vorbă şi cu nişte şefi de servicii secrete, văzând însă în ei altceva decât haina invizibilă grea pe care aceştia o poartă şi obligându-i să-şi depăşească inhibiţiile. Domnul Rădulescu este în primul rând un interlocutor graţios. Nu scormoneşte, ci te invită mai curând să te deschizi, în clipa în care reuşeşte să stabilescă o empatie chimică împreună cu oaspeţii săi. Reuşeşte să fie foarte plăcut şi generos."

Cartea lui George Rădulescu este o dovadă că „viaţa e compusă din întâlniri fericite, din intersecţii fericite cu oameni de la care merită să auzi ceva."

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite