„În căutarea României pierdute, o carte-document“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul" vă oferă astăzi sinteza unuia dintre cele mai apreciate produse editoriale pe care le-a publicat ziarul nostru. Cartea „În căutarea României piedute", semnată de jurnalistul George Rădulescu, reprezintă o selecţie de 14 dialoguri „La masa Adevărului", din cele purtate de autor de-a lungul a peste patru ani cu mari personalităţi ale lumii româneşti.

Despre Neagu Djuvara, unul dintre interlocutori, autorul spune că este „modelul de care are nevoie tânăra generaţie de astăzi. Acest model este necesar românilor care, din nefericire, se mişcă între «repere» precum Nicolae Guţă şi Gigi Becali".

Jurnalism de calitate

În argumentul introductiv, realizatorul TV Cătălin Ştefănescu face referire la oamenii care îşi respectă meseriile. „Că scrie pe un blog, la un ziar sau într-un volum, ziaristul de calitate se vede de la distanţă şi se distinge din îmbulzeala generală. Cartea de dialoguri semnate de George Rădulescu e una dintre cele mai bune dovezi. Nu e vorba de cineva care îşi adună nişte materiale publicate doar pentru a-şi umfla pieptul de autor de carte", apreciază Cătălin Ştefănescu.

De asemenea, Cristian Tabără, realizator TV, consideră că volumul „În căutarea României piedute" este „încă o licărire între puţinele produse gazetăreşti valoroase, care au ajuns să formeze o nişă aproape elitistă, în loc să fie doar parte a unei categorii fireşti din peisajul mediatic: cea de vârf".

Cuvântul de încheiere îi aparţine jurnalistului Cristian Tudor Popescu, care a intuit tactica autorului în a obţine răspunsuri de la interlocutorii săi: „George Rădulescu mizează pe interesul stârnit de ce spune «brandul» şi pe rezistenţa acestuia la trecerea timpului. Citiţi şi veţi vedea dacă reuşeşte".

George Rădulescu este licenţiat în drept şi în teologie. Şi-a început activitatea în presa centrală acum treisprezece ani. 

Invitaţi de marcă

- Titlu: „În căutarea României pierdute - 14 dialoguri «La masa Adevarului»"

- Autor: George Rădulescu

- Invitaţi la dialog: Andrei Pleşu, H.R. Patapievici, Tudor Gheorghe, Oana Pellea, Dan Puric, Neagu Djuvara, Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu, Radu Vasile, Adrian Năstase, Călin Popescu-Tăriceanu, George Maior, Mihai Răzvan Ungureanu

- Argument introductiv: Cătălin Ştefănescu

- Postfaţă: Cristian Tabără

- Cuvânt de încheiere: Cristian Tudor Popescu

- Preţ: 14,99 lei

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite