VIDEO Actrița Hellen Mirren, pe un ecran din Deltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lungmetrajul "The Door", de Istvan Szabo, care o are în distribuţie pe Helen Mirren, actriță laureată cu Oscarul pentru interpretare, va deschide, în seara aceasta, de la ora 22.00, Festivalul Internaţional de Film Anonimul, care se desfăşoară între 6 şi 12 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Prezentat în premieră în România, filmul spune povestea Magdei, o scriitoare în căutarea afirmării, şi a menajerei sale Emerence (Helen Mirren), o persoană cunoscută şi respectată în cartier, dar foarte solitară. Un eveniment dramatic din viaţa Magdei o determină pe Emerence să dezvăluie anumite momente şi aspecte ale trecutului ei traumatizant, care explică comportamentul ei ieşit din comun. "The Door" ilustrează legătura ce se formează între aceste două femei extrem de diferite şi, totodată, sfârşitul tragic al acestei relaţii.

Palmaresul actriţei Helen Mirren este impresionant: un premiu Oscar pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din „Regina"/ „The Queen" (2006), creaţia regizorului Stephen Frears, două premii pentru cea mai bună actriţă, acordate la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, trei Globuri de Aur, patru Premii BAFTA, patru Premii Emmy.

Filmul este o adaptare a romanului omonim scris de Magda Szabo, pentru care autoarea a primit premiul Femina Etranger în 2004.

István Szabó este unul dintre cei mai apreciaţi regizori ungari ai ultimelor decade. În anii '60 şi '70, el a realizat filme de autor ce explorau experienţele propriei sale generaţii, precum şi istoria recentă a Ungariei. Este cunoscut publicului pentru trilogia "Mephisto" (1981, premiată cu Oscar), "Colonel Redl" (1984, premiul juriului la Cannes) şi "Hanussen" (1988). Titlurile sale în limba engleză includ "Meeting Venus" (1991), "Sunshine" (1999), "Taking Sides" (2001) şi "Being Julia" (2004).

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite