Haruki Murakami, nominalizat la Man Asian Literary Prize

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul scriitorul japonez a fost nominalizat cu cel mai recent roman al său, „1Q84", care este tradus şi în România.

Pentru premiul Man Asian Literary Prize sunt nominalizaţi 12 scriitori.

Haruki Murakami este cel mai important scriitor japonez al momentului, iar cel mai recent roman al său, „1Q84" s-a vândut în tiraje impresionante în întreaga lume. Alături de Haruki Murakami, printre nominalizaţi se află scriitorul chinez Yan Lianke, tradus şi el în româneşte.

Primele două volume ale romanului „1Q48" au apărut la Editura Polirom. Cel de-al treilea volum va apărea la începutul lunii ianuarie 2012.

Citeşte şi: Confesiunile lui Murakami

Fondat în 2007, The Man Asian Literary Prize recompensează cel mai bun roman al unui scriitor asiatic, scris direct în limba engleză sau apărut în traducere. Valoarea premiului este de 30.000 de dolari, ce revin autorului, şi de încă 5000, pentru traducator, dacă este cazul.

Haruki Murakami s-a nascut în 1949. A studiat literatura la Universitatea Waseda din Tokio şi este autorul a numeroase romanne: „Cronica păsării-arc", „Iubita mea, Sputnik",„Kafka pe malul mării",precum şi al mai multor volume de povestiri sau eseuri - „Elefantul a dispărut",„După cutremur",„Salcia oarbă, fata adormită",„Autoportretul scriitorului ca alergator de cursă lungă".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite