HOP la malul mării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi începe la Mangalia cea de-a XIV-a ediţie a Galei Tânărului Actor

Astăzi începe la Mangalia cea de-a XIV-a ediţie a Galei Tânărului Actor

Până pe 3 septembrie, la malul mării se desfăşoară cel mai important festival – concurs destinat absolvenţilor din facultăţile de teatru din toată ţara. Evenimentul este un prilej pentru tinerii actori de a se face remarcaţi, iar pentru managerii de teatre sau pentru regizori, de a recruta noi membri fie pentru trupe, fie pentru proiecte pe termen limitat. Organizată de UNITER, Gala este structurată pe două secţiuni, „Grup“ şi „Individual“, iar concurenţii îşi vor disputa premiul cel mare „Ştefan Iordache“, alături de alte premii de interpretare.

La secţiunea „grup” vor participa patru spectacole, selectate din cele paisprezece care s-au înscris la preselecţie – „Fetele grase câştigă întotdeauna”, regia Dana Voicu, „Repetiţia”, regia Geni Maxim, „Hamlet… Eu sunt”, şi „(H)Eden Garden”, regia Medeea Iancu. Spectacolele vor avea loc câte unul în fiecare zi.

La secţiunea „individual”, din cei 53 de actori au rămas după preselecţie 20. Fiecare concurent va prezenta un fragment din primele cinci capitole ale romanului „Cartea Milionarului”, de Ştefan Bănulescu, şi un one-man/woman show care să nu depăşească 15 minute.

Cei care vor veni la Mangalia în perioada 31 august – 3 septembrie, vor putea participa la câteva ateliere, susţinute de coregraful Florin Fieroiu în primele două zile, la un spectacol invitat în afara concursului – „Cerere în căsătorie”, de A. P. Cehov, în regia lui Mircea Cornişteanu, cu Cerasela Iosifescu, Silviu Biriş şi Ion Arcudeanu.

Distincţiile care se vor decerna sâmbătă seara, când se va încheia concursul, vor fi hotărâte de un juriul alcătuit din Radu Afrim, Marius Manole, Virginia Mirea, Florin Fieroiu şi Sorin Crişan.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite