Granzii literaturii, la Gaudeamus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În "Adevărul literar şi artistic" de miercuri puteţi citi două pagini cu informaţii despre lansări şi volume noi Scriitorii francezi Philippe Claudel, Laurent Graff, Regis Jauffret

În "Adevărul literar şi artistic" de miercuri puteţi citi două pagini cu informaţii despre lansări şi volume noi

Scriitorii francezi Philippe Claudel, Laurent Graff, Regis Jauffret şi români Mircea Cărtărescu, Horia Roman Patapievici şi Ileana Mălăncioiu vor fi prezenţi, alături de alte nume consacrate ale literaturii, la cea de-a XIV-a ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus, care se deschide miercuri la Romexpo. Editura Adevărul Holding a pregătit o colecţie de lux cu opera completă a scriitorului Vintilă Corbul.

Ediţia a XIV-a a Târgului de Carte Gaudeamus, care se va desfăşura între 21 - 25 noiembrie, găzduieşte anul acesta aproximativ 450 de expozanţi şi beneficiază de un buget de aproximativ 500.000 de euro.

Ambasada Franţei a pregătit un stand cu 650 de lucrări, de două ori mai multe decât anul trecut, şi a invitat trei scriitori francezi importanţi: Philippe Claudel, premiat cu Goncourt al Liceenilor pentru cartea "Le Rapport de Brodeck", Regis Jauffret, premiat în 2005 cu Femina pentru "Case de nebuni" ("Asile de fous"), şi Laurent Graff, autorul volumului "Strigătul" ("Le Cri").

La standul Corint, vizitatorii vor putea lua parte la lansarea antologiei "Urcarea muntelui", de Ileana Mălăncioiu, precum şi la cea a "Jurnalului secret" ("Noi dezvăluiri"), al criticului literar Alex. Ştefănescu. Editura Polirom a pregătit pentru joi o dublă lansare: "Cortina de ceaţă - Vladimir Tismăneanu, în dialog cu Mircea Mihăieş" şi "Reinventarea politicului. Europa Răsăriteană de la Stalin la Havel, Ediţia a II-a revăzută", de Vladimir Tismăneanu.

Patapievici vorbeşte despre idei şi blocaje

Vineri, Horia Roman Patapievici îşi va prezenta volumul apărut recent la editura Humanitas, "Despre idei & blocaje", iar Gabriel Liiceanu va lansa volumele "Despre seducţie" şi "Sensuri metafizice ale crucii", ultimul scris împreună cu Anca Manolescu, Horia Roman Patapievici şi Andrei Pleşu.

Duminică, 25 noiembrie, în ultima zi a târgului, Mircea Cărtărescu îşi va întâlni cititorii la standul Humanitas, unde va prezenta trilogia "Orbitor" - "Aripa stângă", "Corpul", "Aripa dreaptă", care va apărea în ediţie de lux.

Un nou titlu de Orhan Pamuk

Editura Curtea Veche nu i-a uitat pe fanii scriitorului turc Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 2006, cărora le propune un nou titlu - "Fortăreaţa Albă". O altă editură prezentă la târg este Paralela 45, care vine cu 20 de noi apariţii, printre care volumul colectiv de poeme "Băutorii de absint", de Traian T. Coşovei, Nichita Danilov, Ion Mureşan, Ioan Es. Pop şi Liviu Ioan Stoiciu.

Intrare cu bilet

Intrarea la târg se va face pe bază de bilet, care are preţul stabilit de 3 lei. De la plata acestuia sunt exceptaţi elevii, studenţii, pensionarii, membrii uniunilor scriitorilor şi cadrele didactice. Publicul va putea participa pe baza biletului la o tombolă care va avea ca mare premiu un a

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite