Profesorul Giuliano Di Bernardo, invitat la Facultatea de Filosofie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul italian Giuliano Di Bernardo își va lansa cartea „Cunoaşterea umană. De la fizică la sociologie şi religie" mâine, de la ora 18.00, la Palatul Cesianu Racoviță (Str. C.A. Rosetti nr. 5, București), sediul central al galeriei de artă Artmark.

Astăzi, Giuliano Di Bernardo a fost invitat la sediul Facultăţii de Filosofie din București, pentru a ține conferința „Bazele epistemologice ale științelor sociale".

Profesorul Universității din Trento a purtat discuții cu cei aproape 30 de studenți, vorbind despre liber arbitru, biologie, ca știință neglijată, teoria darwinistă a evoluţiei şi cercetările făcute în domeniul neuroştiinţelor asupra creierului.

Di Bernardo 1

În opinia sa, în raportul dintre ştiinţele naturale (fizica) şi ştiinţele sociale (sociologia) îşi face apariţia biologia, care între timp a trecut printr-o reevaluare a fundamentelor epistemologice. Astăzi, biologia este constituită din genetică, biologie moleculară şi teoria evoluţiei.

Giuliano Di Bernardo este profesor de filosofia ştiinţei la Universitatea din Trento. Este membru al Consiliului ştiinţific în cadrul Académie Internationale de Philosophie des Sciences. Din 1990 până în 1993 a fost Mare Maestru al Marelui Orient al Italiei, iar din 1993 până în 2002, Mare Maestru al Marii Loji Regulare a Italiei. Tot în anul 1993 „a reaprins lumina" Marii Loje Naţionale a României.

image

În 2002 a fondat Accademia Internazionale degli Illuminati, al cărei preşedinte este. Este Mare Maestru al Ordinului Internaţional Dignity, pe care l-a înfiinţat pentru apărarea demnităţii tuturor persoanelor.

A avut importante contribuţii în fundamentarea epistemologică şi logică a ştiinţelor sociale, în volume ca „Introduzione alla logica dei sistemi normative" (il Mulino, 1972) şi „Le regole dell'azione sociale" (il Saggiatore, 1983).

Di Bernardo 3

În paralel cu studiile epistemologice, a sistematizat filozofic gândirea masonică în eseuri precum „Filosofia della massoneria" (Marsilio, 1987) şi „La ricostruzione del Tempio" (Marsilio, 1996).

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite