George Ivaşcu nu mai joacă la "Naţional"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul "Metropolis" va fi primul din România dotat cu lift pentru persoane cu dizabilităţi Luna octombrie este plină de spectacole noi la Teatrul "Metropolis" din Capitală (fostul

Teatrul "Metropolis" va fi primul din România dotat cu lift pentru persoane cu dizabilităţi

Luna octombrie este plină de spectacole noi la Teatrul "Metropolis" din Capitală (fostul Theatrum Mundi), după ce instituţia condusă de George Ivaşcu a trecut printr-un dureros proces de reconsolidare tehnică şi administrativă. Actorul a renunţat la rolurile sale de la Teatrul Naţional din Bucureşti pentru funcţia de director.

În singura sală a teatrului, fotoliile confortabile au înlocuit scaunele tari, iar instalaţia de sunet are sistem dolby surround. Din luna noiembrie a anului trecut s-au făcut investiţii masive în infrastructură, dar şantierul nu a fost încă închis la adresa din strada Mihai Eminescu 89.

Se mai amenajează holul de acces către sală, unde vor putea fi organizate expoziţii, se montează un lift care va asigura accesul la etaj pentru persoanele cu dizabilităţi şi se construieşte o cafenea pentru spectatori, unde vor rula spectacole de teatru radiofonic.

Întreg spaţiul a fost regândit, dar procesul de repoziţionare a început chiar cu o consolidare a clădirii. În pereţi s-au montat cabluri ignifuge şi instalaţii de protecţie împotriva incendiilor. Directorul George Ivaşcu crede că investiţiile au fost de ordinul zecilor de miliarde de lei vechi, iar atribuirile de lucrări s-au făcut prin licitaţii.

Nereguli la "Metropolis"?

Directorul George Ivaşcu a fost pus la zid de câteva acuzaţii lansate de un fost angajat al teatrului, Corneliu Victor Frimu, referent pe probleme de producţie, care susţine că, în timpul actualului mandat, instituţia a redus inexplicabil numărul actorilor angajaţi, de la 30 la 8.

"Dacă la toate acestea adăugăm şi situaţia de recondiţionare a clădirii, care durează de trei ani (lucrare în care Primăria Generală a Capitalei investeşte într-o clădire care nu este proprietatea ei, ci a Parohiei Diciu şi Primăriei Sectorului 2), clădire care până acum a înghiţit sume fabuloase, avem tabloul risipei financiare de la Teatrul <> ", spune Corneliu Frimu.

Ivaşcu: "Nu sunt ilegalităţi"

"Abia acum teatrul este în legalitate, după ce printr-o hotărâre de consiliu a primit titulatura de teatru de proiect. Avem peste 100 de actori angajaţi pe proiecte, iar media lor de vârstă este de 30 de ani.

Auditul şi Curtea de Conturi nu au găsit nereguli la <> . Deţin concluziile rapoartelor care susţin acest lucru. Iar clădirea ne-a fost dată în folosinţă gratuită printr-o hotărâre a Consiliului Local Sector 2", ne-a declarat George Ivaşcu.

Uzina de spectacole

Miercuri, de la ora 19,00, se va juca piesa "În rolul victimei" de Vladimir şi Oleg Presniakov. În distribuţie, actori din generaţii diferite: Răzvan Vasilescu, Marius Manole, Dana Dogaru, Vlad Logigan. Se lucrează şi la o serie de alte spectacole regizate de Cătălina Buzoianu, Mihai Măniuţiu, Florin Piersic jr, Dragoş Galgoţiu, în care urmează să apară actori precum Mariana Mihuţ, Mircea Albulescu, Claudiu Bleonţ, Dorina Chiriac ş.a.

Directorul George Ivaşcu nu va juca în nicio piesă de la "Metropolis". Teatrul are un consiliu de consultanţi artistici, angajaţi permanenţi, format din David Esrig, Alexandru Tocilescu, Dragoş Buhagiar, Olga Tudorache şi Horaţiu Mălăele.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite