Gabriel Garcia Marquez suferă de demență

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul scriitor columbian Gabriel Garcia Marquez suferă de demență, a anunțat fratele lui mai mic, Jaime, la o întâlnire cu studenții unei universități din Cartagena. Se pare că această boală este ereditară în familia scriitorului.

Jaime Garcia Marquez le-a dezvăluit studenților din Cartagena că fratele său Gabriel îl sună frecvent ca să-i pună niște întrebări de bază. "Are probleme cu memoria. Câteodată încep să plâng, pentru că simt că îl pierd", a mărturisit Jaime.

Deși au existat multe zvonuri pe această temă, nimeni n-a îndrăznit să recunoască problemele cu care se confruntă marele scriitor. Jaime le-a spus studenților columbieni că nu mai putea să se abțină să nu vorbească despre boala fratelui său.

"Din punct de vedere fizic, e bine, dar suferă de demență de foarte mult timp", a spus fratele mai mic al scriitorului. "Încă are același umor, bucurie și entuziasm dintotdeauna", a continuat acesta.

Jaime a mai mărturisit că demența este o boală de familie. Interesant este faptul că Gabriel Garcia Marquez, alintat "Gabo" de publicul cititor, în opera sa "Un veac de singurătate" chiar vorbește despre o familie care nu putea să aibă grijă de bunicul senil.

Gabriel Garcia Marquez locuiește acum în Mexic și nu prea a mai apărut în public în ultimii ani, scrie BBC. Se pare că autorul celebrei cărți "Dragostea în vremea holerei" a renunțat să mai scrie.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite