"Fuck you Eu.ro.pa!", premieră în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul românesc se joacă la festivalul Printemps Balkanique De doi ani încoace, monodrama Nicoletei Esinencu, "Fuck you Eu.ro.pa!", a atras atenţia mai multor teatre din ţară, fiind

Spectacolul românesc se joacă la festivalul Printemps Balkanique

De doi ani încoace, monodrama Nicoletei Esinencu, "Fuck you Eu.ro.pa!", a atras atenţia mai multor teatre din ţară, fiind montată cu succes la Teatrul "Sică Alexandrescu" din Braşov, la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din Galaţi sau la Teatrul "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca.

Textul, scris de autoarea originară din Republica Moldova, va fi pus în scenă, mâine, la Caen, în Franţa, continuând seria evenimentelor Festivalului Printemps Balkanique, al cărui invitat de onoare este România. Viziunea regizorală îi aparţine, de data aceasta, regizoarei Alexandra Badea.

"Fuck you Eu.ro.pa" are în prim-plan frământările şi căutările unei tinere din Est, care visează să se rupă de rămăşiţele unei dictaturi comuniste şi să se stabilească în Vest. Monologul intim al femeii, adresat tatălui său mort, este susţinut de Mădălina Constantin, care este la a doua colaborare cu regizoarea Alexandra Badea, după piesa "Histoire de famille" de Biljana Srbljanovic, jucată la Paris.

Scenografă şi regizoare română, în vârstă de 28 de ani, Alexandra Badea a urmat studiile Universităţii de Artă Teatrală "I.L.Caragiale" din Bucureşti, iar în 2003 a fost răsplătită cu premiul pentru cel mai bun spectacol ("Lebensraum- Spaţiul vital" de Israel Horovitz) la festivalul de la Piatra Neamţ.

"Ciuleandra" la Disneyland

Tot vineri, la ora 15.30, Opera comică pentru copii din Bucureşti va fi prezentă în parcul Disneyland din Paris, pe scena Fantasy Festival Stage. Protagoniştii spectacolului de balet etno-pop "Ciuleandra" sunt tineri dansatori, elevi ai Liceului de Coregrafie din Capitală.

Organizatorii mai propun până pe 11 iunie, cât ţine Festivalul "Insolite Roumanie", seri-portret ale filmului românesc, conferinţe de prezentare a României ("prea puţin cunoscută în Franţa", după cum a declarat zilele trecute Laurent Poree, directorul manifestării), lansări de carte şi întâlniri cu scriitori şi critici literari români concerte de muzică tradiţională cu lăutari şi fanfară, expoziţii.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite