Un sărut pentru „Frumoasa Adormită“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Frumoasa Adormită“ este al cincilea volum din colecţia „Disney Clasic“ şi va fi distribuit împreună cu „Adevărul“. Astăzi este rândul lui „Aladin“ să cucerească inimile copiilor. Nu uitaţi să le oferiţi lunea viitoare şi povestea frumoasei prinţese adormite!

„Frumoasa Adormită“ este o poveste clasică a literaturii universale, fiind publicată pentru prima oară de autorul ei, Charles Perrault, în 1697.

Blestemul vrăjitoarei „Malefica“

Abia în 1959 a cunoscut o largă popularizare, după ce studiourile Disney au realizat un film animat pentru marile ecrane.

Walt Disney a petrecut zece ani pentru a transforma povestea în desen animat pentru marele ecran, care s-a bucurat de un mare succes încă de la apariţie. Trei ursitoare vin la naşterea unei prinţese, oferindu-i cadouri de preţ: frumuseţe şi o voce divină.

Însă vrăjitoarea „Malefica“ apare pe neaşteptate şi o blesteamă: „În ziua celei de-a şaisprezecea aniversări se va înţepa într-un fus şi va muri!“. Şi dispare. Dar ultima ursitoare, care nu apucase să dăruiască ceva bebeluşului încearcă să dezlege vraja, spunând că prinţesa va învinge moartea doar dacă un prinţ se va îndrăgosti de ea şi o va săruta.

Aventurile palpitante ale personajelor îi vor bucura pe cei mici. 64 de pagini ilustrate conţin o poveste fermecătoare.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite