„Frumoasa şi Bestia“, în colecţia Disney

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Următorul titlu care vă aşteaptă săptămâna viitoare este „Frumoasa şi Bestia“. Astăzi, nu uitaţi să le faceţi cadou celor mici cartea „Cenuşăreasa“, iar luni, 20 iulie, nu rataţi cea de-a noua poveste din colecţia „Disney Clasic“.

„Frumoasa şi Bestia“ este una dintre cele mai cunoscute naraţiuni pentru copii. Volumul ilustrat va fi distribuit împreună cu ziarul „Adevărul“ şi suplimentul „Adevărul Sporturi“ la preţul de 11,99 lei.

Globul de Aur pentru cel mai bun film

Casa de producţie Walt Disney a realizat, în 1991, un film care avea să încaseze, în întreaga lume, 347 de milioane de dolari. Pelicula a fost nominalizată chiar şi la Oscarul pentru cel mai bun film, dar a pierdut, în final, în faţa producţiei „Tăcerea mieilor“, cu Anthony Hopkins în rolul principal. Cu toate acestea, a reuşit să câştige Globul de Aur pentru cel mai bun film (Musical sau Comedie), fiind primul lungmetraj de animaţie care a reuşit aşa ceva.

Povestea minunatei Belle, care ajunge la un castel straniu şi eliberează cu vraja dragostei o bestie blestemată a cucerit inimile a sute de milioane de privitori. În volumul ilustrat, care face parte din „Biblioteca Adevărul pentru copii“ puteţi găsi desene care reproduc scene din film.

Peste 370 de persoane au fost implicate în producţia filmului, dintre acestea 43 fiind desenatori. Pelicula a folosit 1.295 de fundaluri pictate şi 120.000 de schiţe. „Frumoasa şi Bestia“ a ocupat locul al şaptelea
într-un top al celor mai bune animaţii, întocmit de Institutul American de Film.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite