Folk pe Semenic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localitatea Gărâna găzduieşte la sfârşitul acestei săptămâni opt concerte susţinute de artişti tineri sau consacraţi Folkul păşeşte pe urmele jazzului, într-un sat pitoresc, la

Localitatea Gărâna găzduieşte la sfârşitul acestei săptămâni opt concerte susţinute de artişti tineri sau consacraţi

Folkul păşeşte pe urmele jazzului, într-un sat pitoresc, la 150 kilometri de Timişoara. La Gărâna se va desfăşura a treia ediţie a Festivalului de Folk.

Timp de trei zile, pe drumul care duce către muntele Semenic, în perioada 8-10 august se vor cânta muzică folk şi blues exclusiv românesc.

La Gărâna vor avea loc opt concerte, două în prima seară şi câte trei în serile ce urmează, cu artişti şi trupe precum Mircea Baniciu şi Vlady Knejevici, A. G. Weinberger Band, Ilie Stepan şi Horea Crişovan, Ţapinarii, Nicu Alifantis, Pragul de sus, Locatarii şi Florin Chilian, aflat pentru prima oară la festival.

Lansări de CD-uri

Pe parcursul evenimentului vor fi lansate şi două discuri, realizate de Mircea Baniciu şi trupa Locatarii. Liderul "Locatarii", Tavi Iepan, a fost membru fondator al grupului Cargo şi compozitor al hiturilor "Poveşti din gară", "Brigadierii", "Buletin de ştiri", "Iarna" ş.a.

Recitalurile artiştilor vor începe în fiecare seară la ora 19.00, preţul unui bilet pentru întreaga seară fiind de 20 de lei. Ideea unei Gale Folk aparţine proprietarului terenului pe care se desfăşoară cele două evenimente. "Ideea a fost a stăpânului terenului, un pem (ceh - n.r.) plecat în Germania.

El a amenajat acest spaţiu pentru festivaluri, poate ca urmare a nostalgiei studenţiei", spunea la primele ediţii Marius Giura, organizatorul evenimentului. Acesta a declarat pentru "Adevărul" că aşteaptă aproximativ 2.000 de spectatori la festival, mai ales că în weekend va fi vreme frumoasă. Locurile de cazare la pensiuni trebuie rezervate din timp, însă la preţuri de 30 şi 40 de lei pe noapte.

Organizatorul evenimentului este Fundaţia Culturală Jazz Banat, care a coordonat şi Festivalul Internaţional de Jazz, desfăşurat în perioada 18-20 iulie.

Pe urmele jazzului

Aproximativ 30.000 de persoane au asistat la concertele celei de-a XII-a ediţii. Amatorii de muzică de calitate au umplut zona de maşini şi corturi, locurile din pensiuni fiind ocupate până la refuz. Harry Tavitian, Berty Barbera şi Alexandru Andrieş au spus că au avut cel puţin trei motive care i-au determinat să vină la Gărâna: peisajul, mâncarea excelentă şi muzica de cea mai bună calitate.

Programul festivalului

Vineri, 8 august

Mircea Baniciu & Vlady Knejevici şi A.G. Weinberger Band

Sâmbătă, 9 august

Ţapinarii, Ilie Stepan & Horea Crişovan şi Nicu Alifantis

Duminică, 10 august

Pragul de sus, Florin Chilian şi Locatarii

Concertele încep la ora 19.00, iar preţul biletului pentru o seară este de 20 de lei. Sunt aşteptaţi în jur de 2.000 de spectatori.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite