Filmul românesc, premiat în Deltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toată lumea din familia noastră“, în regia lui Radu Jude, a primit Trofeul Anonimul la ediţia din acest an a festivalului desfăşurat la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Anonimul" s-a încheiat sâmbătă seara, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, cu o gală specială, prezentată de Florin Piersic jr., în cadrul căreia au fost decernate premiile din acest an. Acordate exclusiv prin votul publicului, distincţiile au mers în primul rând către filmul românesc. Astfel, premiul cel mare, în valoare de 3.000 de dolari, pentru cel mai bun lungmetraj, împreună cu Trofeul Anonimul au fost câştigate de pelicula lui Radu Jude, „Toată lumea din familia noastră".

O poveste tristă, plină de umor, care vorbeşte despre iadul relaţiilor de familie, aducând în prim-plan legătura dintre un tată şi fetiţa lui. O întâmplare aparent banală, o vacanţă plănuită să fie ca-n rai se transformă într-un coşmar... Filmul care îi are în rolurile principale pe Şerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sîrbu şi Gabriel Spahiu a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin de anul acesta şi a primit premiul cel mare la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo, în iulie.

Cinefilii anonimi au votat filmul românesc

Lungmetrajul lui Radu Jude a intrat în competiţie cu alte şase producţii şi a surclasat, în preferinţele publicului, pelicule precum „Alpii" de Yorgos Lathimos şi „Piroga" de Mousa Toure. Când a ridicat premiul, Ada Solomon, producătoarea filmului, le-a mulţumit tuturor „cinefililor anonimi" pentru votul acordat.

Şi premiile pentru scurtmetraj au fost câştigate de filme româneşti. Astfel, Emanuel Pârvu a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune, pentru „Pui, cartofi prăjiţi şi o cola", iar premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj de animaţie a fost acordat producţiei „Ţipătul/The Scream" de Sebastian Cosor.

Premiul „Ovidiu Bose Paştină", oferit de Fundaţia Anonimul, a revenit filmului „Fulgenzio", în regia lui Aldo Iuliano, iar bloggerii acreditaţi la Anonimul i-au acordat un premiu special Florinei Dumitrache, pentru filmul „Reuniune de familie". 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite