Draga Olteanu Matei, invitată la Festivalul Filmul de Piatra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai noi filme scurte din România şi Republica Moldova vor fi prezentate la cea de-a treia ediţie a Festivalului Filmul de Piatra, care se desfăşoară între 5 şi 8 ianuarie, la Piatra Neamţ.

Cea de-a treia ediţie a festivalului Filmul de Piatra şi-a încheiat selecţia şi se pregăteşte de competiţia finală. Cele 313 scurtmetraje înscrise au fost vizionate de echipa festivalului, iar 55 dintre ele au intrat în concursul final.

Ana Ularu, Andi Vasluianu, Irina Margareta Nistor, Aurelian Nica, Virgiliu Mărgineanu şi Ticu Lăcătuşu sunt cei care vor juriza cele 55 de filme selectate. Este vorba despre 15 filme la categoria Ficţiune, câte 10 la Animaţie, Experimental şi Videoclip, 9 la Documentar, şi 8 în noua categorie dedicată sporturilor extreme. Va exista şi o secţiune necompetiţională, cu 14 filme.

Evenimentul este singurul de gen dedicat exclusiv filmelor produse în România şi Republica Moldova. Iniţiat şi coordonat de regizorul Andrei Dăscălescu, acesta spune că ediţia 3.0 a festivalului este de departe cea mai prolifică de până în prezent, cu un record de scurtmetraje înscrise, dar şi cea mai competitivă.

Concerte în festival

Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, gazda tradiţională a festivalului, este în renovare, astfel încât ediţia 3.0 de la începutul lui 2012 se va desfăşura la Sala "Calistrat Hogaş" a Consiliului Judeţean Neamţ. Intrarea la toate programele este liberă, cu excepţia festivităţii de închidere, la care intrarea se face pe bază de invitaţie sau acreditare.

Pe lângă secţiunile din competiţie, evenimentul va mai include concerte (Partizan, URMA, Electric Fence), petreceri cu proiecţii multimedia (Matze şi Dan Basu) şi o întâlnire-eveniment cu Draga Olteanu Matei, moderată de criticul de film Angelo Mitchievici. Spectatorii se vor bucura de secvenţe din filmele cele mai îndrăgite în care actriţa a fost protagonistă.

Filmul de Piatra 3.0 va aduce şi cele mai bune scurtmetraje de la festivalurile prietene - NexT, Anim'est, ShortsUP şi BIEFF -, dar şi filme de groază de la TIFF "Umbre" şi filme pentru copii de la Kinodiseea. Pe lângă programul oficial, invitaţii şi participanţii se vor mai bucura de mini-evenimente la patinoar şi pe pârtia de schi, de plimbări cu telegondola şi de un concept unic în România: Sauna Party.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite