Filmul "Rocker" de Marian Crişan, prezentat în premieră mondială la San Sebastian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul "Rocker", de Marian Crişan, va fi prezentat în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian (21 - 29 septembrie), în secţiunea New Directors, arată pe site-ul evenimentului, conform Mediafax.

Secţiunea New Directors va prezenta, la a 60-a ediţie a Festivalului de la San Sebastian, 17 filme din 14 ţări precum Danemarca, Olanda, Franţa, Liban, Germania, Marea Britanie Peru, Chile, Iran şi Israel.

Toate filmele din această secţiune concurează pentru premiul Kutxa-New Directors, care are o valoare de 90.000 de euro şi va fi acordat regizorului şi distribuitorilor spanioli ai filmului.

"Rocker", cel de-al doilea lungmetraj al lui Marian Crişan, spune povestea unui bărbat de 40 de ani care ar face orice pentru fiul său dependent de droguri. Acesta îl ajută pe tânăr să se pregătească pentru un concert live.

"Rocker" este cel de-al doilea lungmetraj al lui Crişan după "Morgen", care a câştigat premiul special al juriului, dar şi premiul juriului ecumenic la Festivalul de la Locarno, unde a fost lansat, în 2010.

Lungmetrajul de debut al lui Marian Crişan, "Morgen", a fost propunerea României la premiile Oscar 2012. De asemenea, "Morgen" a fost recompensat cu marele premiu şi premiul publicului la cea de-a treia ediţie a Festivalului de Film din Europa Centrală CinEast 2010, organizată la Luxemburg, cu premiul pentru regie la festivalul goEast de la Wiesbaden, cu premiul pentru distribuţie la Festivalul Internaţional de Film Independent IndieLisboa, precum şi cu premiul pentru cel mai bun regizor, dar şi cel pentru interpretare masculină, obţinut ex-aequo de Andras Hathazi şi Yilmaz Yalcin, la Festivalul Internaţional de Film de la Salonic.

Marian Crişan a fost premiat cu Plame d'Or la Cannes în 2008 pentru scurtmetrajul "Megatron".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite