Filmul „Nuntă mută“ se dă cu „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capodopera lui Horaţiu Mălăele se va distribui luni, 14 mai, cu ziarul. DVD-ul cu filmul şi un album de prezentare vor fi la numai 14,99 lei.

În martie 1953, doi tineri dintr-un sat uitat de lume se pregătesc să se căsătorească, numai că au ghinionul ca exact în aceeaşi perioadă, la mii de kilometri depărtare, să moară Stalin, iar unda de şoc a acestui eveniment să ajungă şi în cătunul lor. Se declară doliu naţional în toată România, toată suflarea trebuie să deplângă sfârşitul lui Stalin şi, bineînţeles, orice formă de distracţie e interzisă.

Socrul mic nu este însă de acord cu amânarea nunţii, pentru că nu vrea să i se strice bucatele, nu vrea să se întoarcă din drum şi nici să-şi trimită invitaţii acasă. Lui îi vine ideea să pună surdină acestei nunţi şi să o mute în interiorul casei, pe care o izolează fonic cu scânduri, pentru ca zgomotul să nu răzbată până la urechile autorităţilor. Dar, pe măsură ce invitaţii beau şi se simt din ce în ce mai bine, ei uită de jurământul de tăcere pe care l-au făcut, moment în care „nunta mută" se transformă într-o petrecere zgomotoasă...

Pentru acest film de debut regizoral, actorul Horaţiu Mălăele s-a retras în spatele camerei, dar „Nunta mută" se bucură de prezenţa câtorva dintre cei mai iubiţi actori români contemporani: Victor Rebengiuc, Tamara Buciuceanu-Botez, Luminiţa Gheorghiu, Valentin Teodosiu, Dan Condurache, George Mihăiţă, Dana Dogaru, Mariana Mihuţ, Doru Ana, George Ivaşcu.

Lor le stau alături cu brio reprezentanţi ai tinerei generaţii de actori: Meda Victor şi Alexandru Potocean - în rolurile cuplului de miri -, Ovidiu Niculescu - în rolul reporterului din prezent -, precum şi Anca Sigartău, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Ioana Anastasia Anton.

O prezentare documentată

În albumul de 32 de pagini care însoţeşte DVD-ul, Doinel Tronaru prezintă filmul, face portrete regizorului şi actorilor, publică un extraordinar interviu cu Horaţiu Mălăele, relatează întâmplări de la filmări. De asemenea, povesteşte, pentru a realiza o paralelă, şi despre ce s-a întâmplat în istoria noastră recentă, în satul românesc mutilat de comunism, şi cum s-au petrecut lucrurile în România la moartea lui Stalin.

"Această poveste am auzit-o de la profesorul meu Octavian Cotescu. Este reală.''
Horaţiu Mălăele regizor

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite