Filmul „Morgen“, de Marian Crişan, la sărbătoarea Francofoniei din Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni, 26 martie, în sala de teatru a Institutului Cultural Francez va fi proiectată pelicula regizorului român, distinsă cu Premiul Special al Juriului la festivalul de la Locarno.


O coproducţie România-Franţa-Ungaria, în versiune originală şi cu subtitrare în franceză, „Morgen" spune povestea lui Nelu, care lucrează ca agent de pază într-un supermarket dintr-un orăşel de la graniţa româno-ungară.

Pentru el, zilele trec la fel: în zori pescuieşte, apoi merge la lucru, iar seara se întoarce acasă. Nelu trăieşte împreună cu soţia într-o casă izolată pe un câmp, în afara oraşului, iar problema lor este repararea acoperişului. Într-o zi, Nelu pescuieşte ceva neobişnuit: un emigrant care vrea să treacă graniţa ilegal, şi care îi oferă bani pentru a-l ajuta să treacă dincolo. Fără să înţeleagă exact ce îi spune străinul, Nelu ia banii şi îi promite mereu că îl va ajuta să treacă graniţa mâine.


O româncă la Círculo de Bellas Artes

Ramona Bădescu, autoarea poveştilor cunoscutului personaj ilustrat "Pomelo", participă pe 21 martie la o mas[ rotundă, alături de autori de literatură pentru tineret, la prestigiosul Círculo de Bellas Artes din Madrid.

Ramona Bădescu s-a născut în 1980 în sudul României, iar în 1990 s-a mutat în sudul Franţei, unde locuieşte şi azi.

Cărţile ei au fost traduse în japoneză, spaniolă, suedeză, italiană, germană, coreeană, chineză, engleză, norvegiană şi greacă, iar ea a primit numeroase premii şi burse - printre care, în 2011, Premiul asociaţiei librarilor din Madrid, pentru cea mai bună carte ilustrată: 'Pomelo crece' ('Pomelo grandit'), la editura Kokinos.

Evenimentele sunt organizate de ICR Madrid şi Ambasada României, în colaborare cu Ambasada Franţei şi Institutul Cultural Francez de la Madrid.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite