Filmul „Amintiri din Epoca de Aur“, rulează la New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Amintiri din Epoca de Aur" are la bază un scenariu scris de regizorul Cristian Mungiu, laureat cu Palme d'OR în 2007 şi va fi proiectat de vineri până marţi la IFC Center, unul dintre cele mai cunoscute cinematografe americane.


Pe site-ul cinematografului IFC Center, filmul „Amintiri din epoca de aur" este descris: „De la regizorul premiatului «4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile», un proiect realizat de un grup de tineri promiţători, această tragi-comedie se întoarce la anii regimului Ceauşescu - denumit official «Epoca de Aur»".


După un scenariu scris de Cristian Mungiu, distins cu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes, în anul 2007, „Amintiri din Epoca de Aur" este regizat de Ioana Uricaru, Hanno Höefer, Răzvan Mărculescu şi Contantin Popescu, una dintre poveşti fiind regizată chiar de Cristian Mungiu.


„Amintiri din Epoca de Aur" ecranizează cele mai cunoscute legende urbane din România anilor '80, recuperând umorul care i-a ajutat pe români să supravieţuiască perioadei.

Citeşte şi: Cristian Mungiu către spanioli: “Unii occidentali nu acceptă, dar comunismul nu funcţionează, e oribil!”


Despre acest proiect, Cristian Mungiu povestea: „Am vrut ca după «4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile», şi până la următorul meu film de autor să ofer publicului o comedie, iar «Amintiri din Epoca de Aur», film episodic şi colectiv, imbină punctele de vedere a cinci colegi de generaţie cărora le-a fcut plăcere să recupereze, să refolosească şi recondiţioneze amintirile din perioada nopţilor pierdute la bairamuri, video şi cozi".

Cinematograful IFC Center este situat în Greenwich Village, New York, la adresa 323 Avenue of the Americas. „Amintiri din Epoca de Aur" rulează de vineri până marţi, de la 15.00 şi de la 19.00, ora New York-ului.


Preţurile biletelor variază între 1 şi 13 dolari.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite