Filmul iranian "Nader And Simin, A Separation" a câştigat Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lungmetrajul iranian "Jodaeiye Nader az Simin/ Nader And Simin, A Separation", este marele câştigător al galei de la Berlin, deoarece aceeaşi peliculă a fost recompensată şi cu ambele premii pentru interpretare, respectiv Ursul de Argint pentru cea mai bună actriţă şi Ursul de Argint pentru cel mai bun actor.

Filmul, în regia lui Asghar Farhadi, a primit, sâmbătă seară, Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 61-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, scrie Mediafax.

Ursul de Argint pentru cea mai bună actriţă a fost acordat întregii distribuţii feminine din filmul "Nader şi Simin, O despărţire" - Farhadi Sarina, Bayat Sareh, Hatami Leila, în timp ce Ursul de Argint pentru cel mai bun actor a fost acordat distribuţiei masculine din acelaşi film- Babak Karimi, Ali-Ashghar Shahbazi, Peyman Moaadi şi Shahab Hosseini.

Totodată, "Nader And Simin, A Separation" a primit şi premiul juriului ecumenic pentru cel mai bun film din competiţie, potrivit site-ului evenimentului.

România a fost prezentă la ediţia din acest an doar în competiţia de scurtmetraje, cu două filme: "15 Iulie", în regia lui Cristi Iftim, şi "Apele tac", regizat de Anca Miruna Lazarescu.

De asemenea, la secţiunea Berlinale Talent Campus, ţara noastră a mai avut un reprezentant, pe regizoarea Eva Pervolovici, care a realizat scurtmetrajul german "Little Red".

Anul trecut, România a fost reprezentată tot de două scurtmetraje la Berlinale Shorts: "Derby" de Paul Negoescu şi "Colivia" de Adrian Sitaru. Acestea s-au alăturat filmelor "Eu când vreau să fluier, fluier", inclus în competiţia oficială, şi "Portretul luptătorului la tinereţe"- prezentat în secţiunea Forum.

Ediţia 2011 a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin s-a desfăşurat în perioada 10 - 20 februarie. Berlinala, al doilea festival de film european după Cannes ca importanţă, este în mod tradiţional deschisă producţiilor cu buget mic.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite