Filme de un minut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii pot urmări în seara aceasta cele mai scurte pelicule din lume. UMA FilmFest, care se desfăşoară la club Maxx, cuprinde un Concurs Naţional de Film de Un Minut şi proiecţii ale unor scurtmetraje premiate în Europa.

Festivalul este dedicat adolescenţilor şi tinerilor pasionaţi de cinematografia condensată şi experimentele multimedia. Pe lângă concursul care va avea loc în seara aceasta, publicul va mai putea asista la un video show cu DJ Vasile, Tom Brânduş, Adrian Tăbăcaru, precum şi la proiecţia celor şase filme de un minut câştigătoare la Festivalul European Stranger, desfăşurat în 2008, un eveniment la care au participat 3.000 de tineri şi care a găzduit 35 de ateliere de creaţie video.

Evenimentul de la Bucureşti va începe la ora 18.00, iar biletele pot fi achiziţionate, la preţ individual de 10 lei (redus) şi 20 lei (întreg), prin reţeaua bilet.ro sau la intrarea în club Maxx, înaintea începerii proiecţiilor. Juriul competiţiei este format exclusiv din profesionişti români şi străini. Filmele, care pot fi văzute şi online, la adresa www.uma.ro, abordează teme diverse: comunicarea în era tehnologiei, violenţa, ecologia, artele moderne. Proiectele UMA (“Un minut de adolescenţă”) îi încurajează  pe tineri să creeze.

Timp de şapte zile, câte 20 de participanţi locuiesc împreună, scriu un scenariu original, regizează, învaţă cum se filmează cu camera digitală şi îşi montează singuri filmele, fiind coordonaţi de profesionişti. UMA FilmFest este organizat de Asociaţia Signis România, în parteneriat cu StrangerFestival Amsterdam.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite