Filme din maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La TIFF 2008, cinefilii vor putea urmări pelicule după modelul american În premieră absolută pentru România, cinefilii vor putea viziona filmele TIFF din maşină, într-o parcare de 400

La TIFF 2008, cinefilii vor putea urmări pelicule după modelul american

În premieră absolută pentru România, cinefilii vor putea viziona filmele TIFF din maşină, într-o parcare de 400 de locuri, unde va fi amplasat un ecran gigantic.

Printre proiecţii, se numără şi filmul-concert "Shine a Light", al lui Martin Scorsese. Ediţia a şaptea a Festivalului Internaţional de Film "Transilvania" (TIFF), ce se desfăşoară între 30 mai şi 8 iunie la Cluj-Napoca, aduce proiecte ambiţioase din partea organizatorilor.

Unele pelicule vor fi proiectate pe un ecran amplasat în parcarea din Julius Mall, iar acestea vor putea fi vizionate direct din maşină. "Niciun fan Rolling

Stones nu ar trebui să rateze filmul-concert regizat de Martin Scorsese, care a deschis Berlinada din acest an, <> , cu atât mai mult cu cât prezentarea lui prilejuieşte o premieră absolută", a declarat Mihai Chirilov, directorul TIFF. Sunetul va fi transmis pe frecvenţa radio a aparatului din maşină.

Niciun film românesc nu s-a înscris în competiţia din acest an a festivalului. 12 pelicule se vor bate pentru Trofeul "Transilvania", în valoare de 10.000 de euro, producţii din Mexic, Spania, Estonia, Germania, SUA, Franţa, Ungaria sau Chile.

1.200.000 de euro, bugetul estimat

Chirilov a menţionat însă un film care ar fi putut intra în competiţie, respectiv "Elevator", dar, "pentru că este realizat şi prezentat pe suport digital, nu a întrunit condiţiile de înscriere", a arătat directorul TIFF.

Bugetul estimat al festivalului este de 1.200.000 de euro, iar cheltuielile de producţie pentru campania de promovare a festivalului au fost de 35.000 de euro, sumă care nu include remuneraţia actorilor şi regizorilor, prestaţia acestora fiind gratuită.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite