Filme grele în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de sâmbătă şi până pe 6 iulie se desfăşoară Bucharest Film Festival "E greu să fii bun", de Srdjan Vuletic, va rula în prezenţa regizorului, sâmbătă, ora 20.00, la

Începând de sâmbătă şi până pe 6 iulie se desfăşoară Bucharest Film Festival

"E greu să fii bun", de Srdjan Vuletic, va rula în prezenţa regizorului, sâmbătă, ora 20.00, la cinema Studio.

În competiţia CineMareaNeagră a Bucharest Film Festival (BFF) participă şase pelicule: "Frica de Dumnezeu" de Ozer Kiziltan (Turcia/Germania), "Investigaţia" de Iglika Triffonova (Bulgaria/Olanda/Germania), "La râu" de Eva Neymann ( Ucraina), "Nimic personal" de Larisa Sadilova (Rusia), "Refugiatul" de Reis Celik (Turcia) şi "Opriţi revoluţia" de Ivan Kravchyshyn (Ucraina).

România,în competiţie

În secţiunea de scurtmetraj şi documentar concurează, alături de filme din Danemarca, Finlanda, Marea Britanie, Spania, Slovenia, Republica Moldova, şi producţii din România, premiate în numeroase festivaluri internaţionale: "Nu te supăra, dar..." de Adina Pintilie, "Valuri" de Adrian Sitaru, "Vineri în jur de 11" de Iulia Rugină, "Alexandra" de Radu Jude şi "O foarte scurtă trilogie despre singurătate" de Bogdan George Apetri.

La categoria "Internaţional", selecţia a fost făcută de Neil Young ("un foarte bun prieten al festivalului", după cum ne-au declarat organizatorii), jurnalist britanic, care a scris articole în Hollywood Reporter, Tribune Magazine şi a colaborat pentru evenimente similare din Austria, Norvegia şi Slovenia.

Trofeul festivalului, 5.000 de euro

A ales şapte lungmetraje şi documentare: "Muntele Blestemat" de Li Yang (China/Hong Kong), "Ziua cea mai lungă" de Kriv Sanders (Australia), "Secretul" de Thomas L. Callaway (SUA), "Casa lui Alice" de Chico Teixeira (Brazilia), "Praful" de Hartmut Bitmosky (Germania/Elveţia), "Toate lucrurile invizibile" de Jakob M. Erwa (Austria) şi "Micuţa molie" de Peng Tao (China). Marele premiu al BFF este în valoare de 5.000 de euro, iar trofeul pentru cel mai bun regizor de 3.000 de euro.

Alte premii care se acordă în acest an sunt pentru cea mai bună imagine (2.000 de euro), pentru debut din partea juriului (1.500 de euro), cel mai bun scurtmetraj (2.000 de euro) şi cel mai bun documentar (3.000 de euro). Sub sloganul "Filme grele", festivalul are loc în perioada 28 iunie-6 iulie la cinema Studio, sala Eforie a Cinematecii Române şi terasa "La Motoare".

Nu rataţi în weekend

Sâmbătă, 28 iunie

Cinema Studio, ora 20.00- "E greu să fii bun" de Srdjan Vuletic(Bosnia-Herţegovina)

Duminică, 29 iunie

Sala Eforie ora 15.00- "Cunoaşterea e începutul" de Paul Smaczny(Germania)

ora 17.15- "Nu te supăra, dar..." de Adina Pintilie (România)
- "Valuri" de Adrian Sitaru (România)
- "O foarte scurtă trilogie despre singurătate", de Bogdan George Apetri (România)
- "(Plictis) şi inspiraţie", de Igor Cobileanski(R. Moldova)

ora 19.30- "Praful" de Hartmut Bitomsky (Germania/Elveţia)

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite