Filarmonica din Haga concertează în deschiderea Festivalului Internaţional „George Enescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi, 1 septembrie, cea de-a XX-a ediţie a celui mai mare festival din România va începe cu un concert aşteptat

Una dintre cele mai îndrăgite serii din cadrul „Festivalului Internaţional George Enescu“ se intitulează „Mari orchestre ale lumii“ şi în cadrul ei melomanii din România au ocazia să asculte cele mai renumite orchestre ale momentului.

Primul eveniment al festivalului va avea loc joi, 1 septembrie, la ora 19.30 la Sala Paltului din Bucureşti. Filarmonica din Haga va concerta sub bagheta dirijorului român Christian Badea. Programul include două simfonii: „Simfonia nr. 1 în Mi bemol Major op.13“, de G. Enescu, şi „Simfonia nr. 10 în mi minor op. 93“, de D. Şostakovici.

Christian Badea, stabilit în SUA de peste 35 de ani, a dirijat în marile săli de concert din lume, precum şi în prestigioase teatre de operă din Europa, America de Nord şi Asia. De-a lungul timpului, a colaborat cu artişti de renume internaţional, printre care Leonard Bernstein, Mstislav Rostropovich, Placido Domingo, René Fleming şi alţii. În stagiunea 2010 - 2011, a dirijat un nou spectacol „Don Carlos“ la Göteborg Opera, apreciat de critici şi de public deopotrivă.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite