Fiesta spaniolă la Sala Palatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul dansator Joaquin Cortes revine pentru a treia oară la Bucureşti cu spectacolul "Gitanos" A susţinut spectacole peste tot în lume: Palatul Congresului din Moscova, Metropolitan

Celebrul dansator Joaquin Cortes revine pentru a treia oară la Bucureşti cu spectacolul "Gitanos"

A susţinut spectacole peste tot în lume: Palatul Congresului din Moscova, Metropolitan Opera din New York ori Arenele din Verona. A fost invitat special la ceremoniile de decernare a premiilor Oscar, Nobel sau Grammy. Joaquin Cortes, celebrul dansator de flamenco, îşi prezintă la Bucureşti (Sala Palatului), mâine seară, ora 20.00, spectacolul "Gitanos".

Joaquin Cortes se întoarce în România, după ce anul trecut, în decembrie, a fost aplaudat de aproape 5.000 de oameni, pentru prestaţia din "Zapatos Blancos", iar în iunie 2006, pentru "Mi soledad". Reprezentaţia de mâine seară este un cadou pentru femeile românce, apreciază organizatorul evenimentului, Paul Gheorghiu, de la Asociaţia Culturală Dracula.

Într-un interviu acordat ziarului "Adevărul", Cortes povesteşte ce înseamnă pentru el dansul. "Mai mult de jumătate din viaţă mi-am petrecut-o dansând. Adevărul este că pentru mine viaţa s-a schimbat de când eram mic. Am început să dansez şi m-am îndrăgostit de acest tip de dans (n.r. flamenco)", a declarat acesta. Când coboară de pe scenă este o persoană foarte liniştită, după cum a mărturisit Cortes.

"Îmi place să fiu înconjurat de familie şi prieteni. Îmi duc viaţa ca orice persoană obişnuită. Sunt destul de simplu", a continuat celebrul dansator, care şi-a asigurat picioarele pentru suma de trei milioane de dolari. În "Adevărul literar şi artistic" de miercurea viitoare veţi citi un amplu interviu cu dansatorul care a încins scenele lumii şi a frânt multe inimi. "Nu concep viaţa fără pasiune. De iubire, nici nu se pune problema, pentru că este fundamentală, este motorul care ne pune în mişcare. Îţi mişcă sentimentele, stomacul şi te face să simţi lucruri minunate", ne-a mai dezvăluit Cortes.

Dansator, coregraf şi actor

Considerat cel mai popular dansator de flamenco din lume, Joaquin Cortes s-a născut în Cordoba (Spania), în 1969, şi a studiat dansul clasic la 12 ani. S-a afirmat ca solist al Baletului Naţional Spaniol. Apoi, s-a hotărât să urmeze o carieră independentă, participând în spectacole alături de figuri importante ale dansului, ca Maya Pliseţkaia, Silvie Guillem şi Peter Schauffuss.

Cariera de dansator a fost dublată de cea de coregraf ("Carmen" de Bizet sau "Don Quijote", cu Baletul din Caracas). În 1992, şi-a creat propria companie de dans, Joaquin Cortes Ballet Flamenco. A devenit celebru cu spectacolele sale, "Cibayí", "Gipsy Passion", "Soul", "Live", "De amor y odio".

A jucat şi în filme ("La flor de mi secreto" de Pedro Almodovar, "Gitano" de Manuel Palacios sau "Flamenco" de Carlos Saura). De-a lungul carierei, artistul a dansat în faţa a peste 12 milioane de oameni, în 600 de locaţii diferite.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite