Festivalul de la Veneţia îşi aşteaptă câştigătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până pe 8 septembrie, la Veneţia se desfăşoară cea de-a 69-a ediţie a celebrului Festival Internaţional de Film, la care în acest an au fost programate 50 de premiere mondiale.

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia care s-a deschis pe 29 august se apropie de final. 18 filme au intrat în concurs pentru prestigiosul Leu de Aur, care va fi decernat pe 8 septembrie, de un juriu prezidat în acest an de regizorul american Michael Mann. Din juriu mai fac parte Marina Abramovic, Laetitia Casta, Peter Ho-Sun Chan, Ari Folman, Matteo Garrone, Ursula Meier, Samantha Morton şi Pablo Trapero.

Printre invitaţii ediţiei din acest an a festivalului se numără Robert Redford, Jeanne Moreau, Claudia Cardinale şi Ben Affleck.

În competiţie, sunt prezenţi americanul Terrence Malick cu filmul „To the Wonder", cu Ben Affleck, Rachel Weisz şi Javier Bardem în distribuţie, Brian de Palma cu „Passion", cu Rachel McAdams în rolul principal. De asemenea, Takeshi Kitano se află la Veneţia cu producţia „Outrage beyond", iar Marco Bellocchio aduce „Bella Addormentata" („Frumoasa din Pădurea Adormită"). În selecţia oficială au mai fost incluse „Apres mai (Something in the air)", de Olivier Assayas (Franţa), „At any price", de Ramin Bahrani (SUA/ Marea Britanie), „La cinquieme saison", de Peter Brosens şi Jessica Woodworth (Belgia/ Olanda/ Franţa), „Lemale et ha'chalal (Fill the void)", de Rama Burshtein (Israel), „E stato il figlio", de Daniele Cipri (Italia), „Un giorno speciale", de Francesca Comencini (Italia), „Superstar", de Xavier Giannoli (Franţa/ Belgia), „Pieta", de Kim Ki-Duk (Coreea de Sud), „Spring Breakers", de Harmony Korine (SUA), „Sinapupunan (Thy Womb)", de Brillante Mendoza (Filipine), „Linhas de Wellington" de Valeria Sarmiento (Portugalia/ Franţa), „Paradies: Glaube (Paradise: Faith)" de Ulrich Seidl (Austria/ Franţa/ Germania), „Izmena (Betrayal)" de Kirill Serebrennikov (Rusia) şi „The Master" de Paul Thomas Anderson (SUA).

În afara competiţiei, momentele importante sunt prezenţa lui Robert Redford, în faţa şi în spatele camerei de filmat, în „The Company you Keep", precum şi documentarul lui Spike Lee „Bad 25", un film despre cea de-a 25-a aniversare a lansării albumului „Bad" al lui Michael Jackson, conform Mediafax.

Debutul în lungmetraj al lui Paul Negoescu, „O lună în Thailanda", a fost selecţionat în secţiunea Settimana Internazionale Della Critica Di Venezia.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite