Festivalul Naţional de Teatru, la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru (FNT) se va încheia duminică, pe 6 noiembrie, la Teatrul Bulandra.

După şapte zile în care, în teatrele din Bucureşti, au fost prezentate cele mai valoroase producţii ale stagiunii trecute, FNT a intrat pe ultima sută de metri. Şi în acest weekend, publicul din Capitală se va putea întâlni cu unii dintre cei mai importanţi regizori şi oameni de teatru din România, atât în cadrul conferinţelor sau al Divanelor FNT, cât şi în sala de spectacol.

Printre cele mai importante evenimente din finalul manifestării se numără, în această seară, începând cu ora 18.00, „Macbeth (un studiu)" de William Shakespeare, cel mai recent spectacol al regizorului Radu Penciulescu, şi „D'ale carnavalului", de la 20.30, la Opera Naţională, montarea lui Silviu Purcărete de la Teatrul „Radu Stanca" din Sibiu. Tot în această seară, la Sala Izvor a Teatrului Bulandra, este invitat spectacolul lui László Bocsárdi „Neguţătorul din Veneţia", iar de la 20.30, „Cântăreaţa cheală & Lecţia", în regia lui Victor Ioan Frunză, la Teatrul de Comedie.

La fel de ofertant este şi programul ultimelor două zile de festival, sâmbătă seară, de la ora 18.00, fiind programat „Ivanov", de la Teatrul Bulandra, ultimul spectacol din secţiunea „Focus: Andrei Şerban - Cehoviziuni", una dintre cele mai tulburătoare poveşti ale lui Cehov, cu Vlad Ivanov în rolul principal. Alte două spectacole pe textele dramaturgului rus vor completa programul zilei de mâine: „Platonov", de la Teatrul Naţional din Târgu-Mureş, în regia lui Zsolt Harsányi, şi „Despre iubire la om", în regia lui Alexandru Dabija.

„Furtuna" în patru personaje

În ultima seară a festivalului, avem o întâlnire cu Shakespeare şi una dintre cele mai interesante propuneri regizorale asupra misterioasei „Furtuna". Comprimând toate rolurile din piesă şi încredinţându-le unei echipe de patru actori, Victor Ioan Frunză redefineşte coordonatele textului shakespearian.

Programul sfârşitului de săptămână va fi completat de manifestări conexe, conferinţe şi lansări de carte şi expoziţii. De neratat sunt conferinţa lui Andrei Şerban din această dimineaţă, la ora 10.30, la Sala „Toma Caragiu" a Teatrului Bulandra, având ca temă întrebarea „Ce înseamnă să joci un rol?". Prelegerea va fi urmată de lansarea cărţii prefaţate de Andrei Şerban: „Şapte tratate secrete de teatru No". Iar la ora 14.00, în cadrul Divanelor FNT, la Ceainaria Teatrului ACT se va desfăşura o întâlnire cu regizorul Silviu Purcărete, scenograful Dragoş Buhagiar şi compozitorul Vasile Şirli.

Evenimente în weekend la FNT

Vineri, 4 noiembrie
18.00 Teatrul Bulandra, Sala Izvor - „Neguţătorul din Veneţia", de W. - Shakespeare, regia László Bocsárdi
20.30 Teatrul de Comedie
„Cântăreaţa cheală & Lecţia", de Eugène Ionesco, regia Victor Ioan

Frunză
21.30 Teatrul „Ţăndărică"
„Galaxia Švejk", după Jaroslav Hašek, regia Alexander Hausvater

Sâmbătă, 5 noiembrie
18.00 Teatrul Bulandra, Sala „Toma Caragiu"
„Ivanov", de A.P. Cehov, regia Andrei Şerban
19:30 Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Atelier
„Yerma", de Federico Garcia Lorca, regia László Béres
19.30 Teatrul Nottara, Sala Studio - „Mansardă la Paris", de Matei - Vişniec, regia Alain Lecucq
20.00 Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian"
„Platonov", de A.P. Cehov, regia Zsolt Harsányi
21.30 Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Mare
„Despre iubire la om", după A.P. Cehov, regia Alexandru Dabija

- Duminică, 6 noiembrie
18.00 Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu" din Bucureşti
„Furtuna", de W. Shakespeare, regia Victor Ioan Frunză
18.00 Teatrul Bulandra, Sala Izvor - „Îngropaţi-mă pe după plintă", după Pavel Sanaev, dramatizarea şi regia Yuri Kordonski
18.00 Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Atelier
„Yerma", de Federico Garcia Lorca, regia László Béres 20.00 Teatrul Bulandra, Sala „Toma Caragiu"
„Ivanov", de A.P. Cehov, regia Andrei Şerban

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite