Festivalul "Om Bolnav"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine începe festivalul de muzică "Om Bolnav", în Peştera Bolii din judeţul Hunedoara Caricaturistul Ion Barbu organizează, între 29 şi 31 august, o manifestare internaţională prin

Mâine începe festivalul de muzică "Om Bolnav", în Peştera Bolii din judeţul Hunedoara

Caricaturistul Ion Barbu organizează, între 29 şi 31 august, o manifestare internaţională prin care urmăreşte popularizarea zonei Văii Jiului, dar şi "culturalizarea" ei.

"Sick Man Festival", un eveniment dedicat Danei Deac, este susţinut financiar de către municipalitatea Petroşani şi organizat de caricaturistul Ion Barbu, "fiu" al Văii Jiului. Unul dintre motivele pentru care nume importante ale muzicii folk au acceptat să vină şi să concerteze, chiar şi gratis, a fost posibilitatea de a cânta în Peştera Bolii, la lumina candelei.

Organizatorii "Om Bolnav", S.C. Industriile Caricaturii Ion Barbu S.R.L, Asociaţia Petro-Aqua Petroşani şi Societatea Culturală Condiţia Română, au fost ajutaţi financiar de către edilii locali pentru a aduce la evenimentul de excepţie din Valea Jiului nume importante ale muzicii folk.

România, o ţară bolnavă

"Există voci care spun că România este o ţară bolnavă. Nu punem la îndoială veridicitatea acestor opinii, ci, la fel ca sloganul unui candidat politic, înţelegem să combatem această presupusă stare prin <> Drept pentru care am propus proiectul intitulat Sick Man Festival. Ştim că denumirea locului are o altă semnificaţie decât cea pe care dorim a i-o da noi, dar, ca orice strategie de marketing, înţelegem să exploatăm chiar pistele false.

Mai înţelegem să promovăm cu această ocazie imaginea oraşului Petroşani, atât prin splendoarea peisajului, cât şi prin manifestări excepţionale care să-l pună în valoare", spune primarul localităţii, Tiberiu Iacob.

Nonconformism, umor şi ironie

Cum caricaturistul originar din Valea Jiului este cunoscut pentru nonconformismul său, nici festivalul din Peştera Bolii nu putea fi unul obişnuit. Astfel, printre spectacole, a prevăzut şi alte "manifestări", unele chiar electorale. Bineînţeles, cu o mare doză de umor şi pe alocuri ironice, numai bune de a descreţi frunţile celor care vor participa la eveniment.

Dintre acestea, amintim doar "Primele Alegerile Libere din Comuna Primitivă", la care va participa "o mână de candidaţi", adică artiştii invitaţi la festival. "Fiecare va avea parte de o campanie electorală. Campania le-o fac eu", spune, râzând, Ion Barbu.

Totodată, va fi ales şi Consiliul Local al Comunei Primitive, iar caracterizarea acestuia are o mare doză de umor şi sună aşa: "Un consiliu local este un grup de oameni care nu pot face nimic individual şi care decid împreună că nu e nimic de făcut". Nu va lipsi din program nici acţiunea "amprentarea lui Elvis Romano, cetăţean universal" şi "a tuturor artiştilor".

Trei zile de muzică bună

Festivalul propune timp de trei zile o reţetă de tratament cu medicamentele: Elvis Romano & Nightlosers, Alexandrina, Fără Zahăr, DJ Vasile & Taraful de la Mârşa, Einuiea Casei Usher şi Ţapinarii. Li se vor alătura Mambo Siria, Unsharp Mask, Ilie Stepan & Horia Crişovan & "Dixie" Krauser, X Plod, Ion Zubaşcu, "Spitalul amorului" - Maria Răducanu & Pure music, dar şi mulţi alţi "grei" ai muzicii folk.

Un Consiliu Local este un grup de oameni care nu pot face nimic individual şi care decid împreună că nu e nimic de făcut.
Din prezentarea Consiliului Local al Comunei Primitive

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite