Festivalul National de Film si Diaporama "Toamna la Voronet", la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a XXV-a editie a Festivalului National de Film si Diaporama "Toamna la Voronet" de la Gura Humorului si-a inchis, duminica seara, portile. Desi, initial, s-a urmarit acordarea premiului

Cea de-a XXV-a editie a Festivalului National de Film si Diaporama "Toamna la Voronet" de la Gura Humorului si-a inchis, duminica seara, portile.
Desi, initial, s-a urmarit acordarea premiului cel mare, s-a renuntat la idee in favoarea inmanarii a zece "mentiuni de perenitate". Anul acesta au fost invitati in cadrul Galei galelor 67 de participanti, ale caror lucrari au fost premiate de-a lungul editiilor anterioare. Festivalul "Toamna la Voronet" a debutat in 1980. De atunci si pana in 1989 a cunoscut o perioada de varf, insa ulterior a scazut dramatic numarul participantilor si al lucrarilor inscrise in competitie. Desi organizatorii nu sunt multumiti de interesul publicului pentru acest eveniment, cea de-a XXV-a editie are meritul continuitatii. "Filmul de amatori pe 16 mm si diaporama raman totusi specii pentru elite. Nu sunt manifestari de masa", a spus Marius Vasiliu, coorganizator al festivalului. Pana la editia de anul urmator, care va avea loc la sfarsitul lui octombrie, urmatoarea manifestare culturala din Gura Humorului va fi concertul de folk de la inceputul lui decembrie. Printre invitati se numara Mircea Baniciu, Victor Socaciu, Mircea Vintila, Marius Batu, Alexandru Andries.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite