Festin pentru iubitorii de scurtmetraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, „Noaptea lungă a filmelor scurte“ va avea loc sâmbătă spre duminică, în Bucureşti şi în alte trei oraşe importante din ţară – Cluj, Iaşi şi Timişoara.

Se aşteaptă ca evenimentul, organizat de ShortsUP România şi aflat anul acesta la a doua ediţie să aibă un succes şi mai mare decât anul trecut, ţinând cont şi de voga pe care o au, în aceste zile, maratoane de tipul Noaptea Albă a Muzeelor sau Noaptea Albă a Galeriilor de Artă.

Le-a venit rândul acum şi iubitorilor de scurtmetraje să aibă o Noapte Albă a lor, un adevărat festin în care se vor delecta, începând de la opt seara „trecute fix" şi - pentru cei mai rezistenţi - până după orele 5 ale dimineţii, cu zeci de filmuleţe. Printre acestea, nu vor lipsi câştigătoarele la Oscar, BAFTA, European Film Academy, Clermont Ferrand, precum şi Urşii de Aur şi de Argint.

Lounge cu Massive Attack

În Capitală, „delirul" cinematografic se va desfăşura în generoasele spaţii ale Galeriilor Artexpo de la Teatrul Naţional. Cinci săli de proiecţie, între care o terasă în aer liber, două zone de lounge, cu fotolii şi baruri cu răcoritoare şi gustări, îi aşteaptă mâine pe amatori, începând cu ora 20.00. „Încălzirea" va fi făcută cu o oră de muzică şi clipuri Massive Attack, un preambul la concertul din 27 iunie al apreciatei trupe.

Dupa o oră de warm-up, cu muzică Massive Attack şi alte forme de artă conexe filmului, va începe programul cu cele mai premiate scurtmetraje ale anului, filme scurte din toate colţurile lumii. Vor fi, în total, nouă ore de doze şi „supradoze" de cinema, iar cei mai exersaţi sau insomniaci participanţi au şansa să prindă răsăritul de soare pe celebra terasă La Motoare.

Petrecerea se anunţă ideală pentru hipsteri şi metrosexuali, iar toată distracţia costă doar 25 de lei (biletele se găsesc în reţeaua Eventim, online, sau în librăriile Cărtureşti şi magazinele Vodafone).

O atenţie deosebită merită proiecţiile a patru dintre cele mai premiate scurtmetraje româneşti din ultimul an: „Nunta lui Oli", „Muzica în sânge", „Derby" şi „Colivia", care vor fi prezentate publicului chiar de către regizorii lor: Tudor Jurgiu, Alexandru Mavrodineanu, Paul Negoescu şi, respectiv, Adrian Sitaru.

Încă trei oraşe

La Cluj, maratonul de scurtmetraje se desfăşoară la Fabrica de Pensule. Între orele 20.00 şi 21.00, cât şi în pauzele dintre filme, ambianţa sonoră va fi asigurată de Flood. La Timişoara, Noaptea Lungă are loc la Club Setup.

Până la ora 21.00, când încep proiecţiile, spectatorii vor putea asista la un vernisaj de fotografie Demian Diaconescu şi la un concert al trupei Phaser. La Iaşi, evenimentul este găzduită de centrul de conferinţe Cuza din Hotel Unirea. Preţul unui bilet în toate cele trei oraşe este de 15 lei.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite