FOTO Povestea de dragoste dintre o tânără grecoaică şi un pirat, în interpretarea celebrului balet de la Balşoi, live la Operă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baletul „Corsarul" al Teatrului Balşoi din Moscova va fi proiectat, în premieră absolută, live în HD, duminică,11 martie, la Opera Naţională Bucureşti, începând cu ora 17.00.


Baletul va mai fi transmis live şi la Timişoara, la Sala de concerte a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu". Biletele pentru cele două evenimente sunt disponibile la Opera Naţională Bucureşti, respectiv la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu".

„Corsarul" este inspirat din poemul cu acelaşi nume scris de Lord Byron în 1814. Baletul a fost creat original pentru Opera din Paris, în 1856, de Joseph Mazilier. În 1858, Jules Perrot a prezentat versiunea sa a baletului, care l-a avut în distribuţie pe Marius Petipa. Când a devenit coregraf, Marius Petipa a coordonat toate adaptările, până la începutul secolului XX. În 2007, Alexei Ratmanski şi Iuri Burklava au creat varianta baletului care este valabilă şi astăzi şi este cea mai somptuoasă dintre toate.

Scenă din spectacolul de balet

Baletul prezintă povestea de dragoste dintre Medora şi piratul Conrad şi toate aventurile prin care cei doi trebuie să treacă pentru a fi împreună.

image

Din distribuţia spectacolului fac parte nume legendare ale baletului rus: Svetlana Lunkina, Ruslan Skvortsov, Andrei Merkuriev, Nina Kaptsova, Anastasia Staşkevici şi Viaceslav Lopatin.

Scenă din spectacolul de balet

Teatrul Balşoi din Moscova este una dintre cele mai importante scene muzicale din lume, în ceea ce priveşte opera şi baletul. Compania a fost fondată în 1776 de prinţul Peter Urusov şi Michael Maddox după decretul Împărătesei Ecaterina a II-a. Baletul Balşoi este una dintre cele mai mari companii de balet din lume, cu peste 200 de membri şi 30 de spectacole pe an.

Scenă din spectacolul de balet „Corsarul“

Sezonul 2011- 2012 a fost marcat de încheierea lucrărilor de renovare, care au durat şase ani, la clădirea istorică a Teatrului Balşoi.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite