FLASH

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a sasea editie a Targului Gaudeamus Cluj-Napoca Societatea Romana de Radiodifuziune organizeaza intre 20 si 24 mai cea de-a sasea editie a Targului Gaudeamus Cluj-Napoca, care reprezinta in

Cea de-a sasea editie a Targului Gaudeamus Cluj-Napoca
Societatea Romana de Radiodifuziune organizeaza intre 20 si 24 mai cea de-a sasea editie a Targului Gaudeamus Cluj-Napoca, care reprezinta in acelasi timp si cea de-a 14-a manifestare de la debutul Caravanei Gaudeamus. In premiera, targul va avea loc intr-un pavilion expozitional mobil, in Parcul Central. Oferta acestei editii consta in carti de la cele mai prestigioase edituri din Romania si din strainatate, mari reduceri de preturi si tombole cu premii. De asemenea, va avea loc finala zonala a Concursului National de Lectura "Mircea Nedelciu". Premiile Targului Gaudeamus decernate in cadrul festivitatii de inchidere pe 24 mai sunt: Trofeele Gaudeamus si Cea mai ravnita carte a targului prin Votul Publicului, Trofeul Gaudeamus si Cea mai ravnita carte a targului acordate prin Votul Presei, Premiul Educatia, Miss Lectura si Trofeul Presei. Presedintele de onoare al editiei din acest an este scriitorul Cornel Udrea.

Caminul de batrani - o alta Siberie, la Teatrul National
O metafora dureroasa va invalui scena Teatrul National din Bucuresti, miercuri, la ora 19.00. Ce se intampla atunci cand caminul de batrani seamana cu Siberia? Cum poate supravietui un om, agresat permanent de propriii semeni, cum isi poate pastra el demnitatea? Constantin Anatol vine din Israel sa joace intr-un spectacol a carui tema principala, "A doua deportare", poate rascoli multe tristeti si in sufletul spectatorilor romani. Piesa "Siberia" de Felix Mitterer a avut premiera in 1995, la Teatrul Municipal Haifa. Regia este semnata de Walter Tilleman (Bruxelles). Autorul, nascut in Tirolul austriac in 1948, este astazi scriitor liber profesionist. Prima sa piesa, "Nu-i loc pentru idioti" - prezentata in premiera absoluta in 1977 - infatiseaza oameni ostracizati de catre societate. Alte texte ce s-au bucurat de succes sunt " Stigma", "Ora de vizita", "Nu-i frumoasa tara", "Copiii diavolului". Mitterer a mai scris povestiri, teatru radiofonic si scenarii de film. Internarea in camin este pentru personajul principal al piesei "Siberia", Batranul, "a doua mea deportare" - viata din camin nu e diferita de aceea de odinioara din Siberia... Spectacolul se va juca in sala Marin Sorescu.

125 ani de la nasterea lui Tudor Arghezi
La Academia Romana, sectia de Filologie si Literatura, cu ocazia implinirii a 125 de ani de la nasterea lui Tudor Arghezi - fost membru al Academiei - va avea loc sesiunea omagiala de comunicari, luni, la ora 10.00, in Amfiteatrul Heliade Radulescu al bibliotecii Academiei Romane. Vor rosti alocutiuni academicianul Eugen Simion, presedinte al acestei institutii, Mihai Cimpoi, membru de onoare, Nicolae Iliescu si Daniel Cristea-Enache. La ora 12.00 va fi vernisata o expozitie documentara. Tot luni, ora 17.00, la Cinema Union, va fi proiectat filmul "Ce-ai cu mine, Doamne?", care prezinta viata si opera lui Tudor Arghezi, din perspectiva religioasa. Actorul Mircea Constantinescu joaca rolul marelui poet. Regia docudramei, cu o durata de 60 de minute, este semnata de Grid Modorcea.

Vintila Mihailescu va conduce Muzeul Taranului Roman
Antropologul Vintila Mihailescu, profesor la catedra de sociologie a Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative din Bucuresti, a devenit noul director al Muzeului Taranului Roman. El a fost singurul candidat care s-a inscris pentru ocuparea acestui post. Rezultatul final

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite