FLASH

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul de Film Transilvania, gata de start Cea de-a patra editie a Festivalului International de Film Transilvania de la Cluj-Napoca isi deschide oficial portile astazi. Peste 90 de lungmetraje

Festivalul de Film Transilvania, gata de start
Cea de-a patra editie a Festivalului International de Film Transilvania de la Cluj-Napoca isi deschide oficial portile astazi. Peste 90 de lungmetraje si 40 de scurtmetraje, peste 300 de invitati din 39 de tari, proiectii speciale, filme controversate si adorate la marile festivaluri de gen din lume, expozitii, ateliere de creatii, discutii, toate acestea vor transforma Clujul, timp de zece zile, in cel mai cosmopolit oras al tarii. S-au vandut peste 1.400 de bilete, iar hotelurile sunt deja pline. Festivalul Transilvania va fi deschis in seara aceasta de pelicula castigatoare a Marelui premiu al juriului de la Cannes 2004, "OldBoy", in regia lui Park Chanwook. Tot in aceasta seara vor incepe si proiectiile in aer liber. In primul weekend (27, 28, 29 mai), ele se vor tine la Expo Transilvania. Astazi, ora 21.30, este programat sa ruleze "Duplex", cu Drew Barrymore si Ben Stiller, iar "Un sarut tandru" si documentarul "Metallica - Some Kind of Monster" vor fi proiectate maine, respectiv duminica. Sfarsitul de saptamana aduce, in cadrul TIFF, a doua editie a "AVmotional", cand 20 de artisti romani si straini vor sustine, la Casa Tranzit, spectacole de muzica electroacustica experimentala si proiectii video. Invitata speciala a editiei din acest an este actrita franceza Annie Girardot.

"Eveniment Euroradio" - Concertul Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii Suedeze
La Radio Romania Muzical "G.Enescu" va avea loc un "Eveniment Euroradio", si anume Concertul Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii Suedeze de la Sala Berwald din Stockholm, astazi, ora 20:30, in transmisiune directa prin satelit. Dirijor va fi maestrul austriac Manfred Honeck, discipol al lui Claudio Abbado, din anul 2000 dirijor principal al orchestrei suedeze. Solistul care va interpreta poemul simfonic "Preludiile" al lui Fr. Liszt, Concertul nr. 1 pentru vioara si orchestra al lui K. Szymanowski si Simfonia a IX-a "Din Lumea Noua" de A. Dvorak este violonistul suedez Nicolaj Znaider, castigatorul reputatului concurs "Regina Elisabeta" de la Bruxelles, in 1997.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite