FLASH

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Judetean din Vaslui nu are bani pentru restaurari Muzeul Judetean "Stefan cel Mare" din Vaslui se confrunta la ora actuala cu mari probleme, toate fiind legate de lipsa sumelor necesare pentru

Muzeul Judetean din Vaslui nu are bani pentru restaurari
Muzeul Judetean "Stefan cel Mare" din Vaslui se confrunta la ora actuala cu mari probleme, toate fiind legate de lipsa sumelor necesare pentru investitii si restaurari. Astfel, "Sala Tezaurului" trebuia sa fie deschisa pentru public de mai bine de un an de zile, fiind necesare, de asemenea, restaurari la Casa Memoriala "Emil Racovita" si reparatii la cladirea muzeului. Directorul institutiei, Ioan Mancas, a solicitat Consiliului Judetean aprobarea sumei de un miliard de lei, necesara acestor lucrari, tinand cont ca veniturile muzeului nu depasesc 300-400.000.000 lei/an, din vanzarea biletelor. Muzeul Judetean nu a primit pana acum decat 90.000.000 lei pentru un infochiosc. Pe agenda anului 2005, institutia a marcat cinci expozitii personale, lansari de carte, colocvii, simpozioane s.a.

Liviu Ciulei revine la Bulandra cu "Henric al IV-lea"
Liviu Ciulei iese la rampa cu o noua montare la Teatrul Bulandra, "Henric al IV-lea", de Luigi Pirandello. Premiera va avea loc in seara aceasta, la sala Izvor, la ora 19,00. Din distributie fac parte: Marcel Iures, Razvan Vasilescu, Andreea Bibiri, Camelia Maxim, Cornel Scripcaru, Valentin Popescu, Mihai Verbitchi, Alin Olteanu, Gheorghe Ifrim, Alin Olteanu, Serban Pavlu, Emanuel Parvu, Catalin Fartaes.

Poezia si muzica isi dau intalnire in Club A
Club A reuneste din nou muzica rock si poezia sub aceeasi umbrela culturala a "Poeticilor cotidianului". Astazi, la ora 18.00, Razvan Tupa o are ca invitata pe Elena Vladareanu, cunoscuta mai ales pentru poezia "care surprinde traumatismele unor abuzuri de comunicare in relatiile interumane". Ea va recita din poemele care au facut-o cunoscuta, dar si din cele nouul volum, in curs de aparitie la editura Cartea Romaneasca. Elena Vladareanu a debutat cu volumul "Pagini" (2002) si s-a impus in lumea literara cu volumul de versuri "Fisuri", aparut in 2003. Alaturi de ea se va afla trupa de rock Aven, care participa pentru ultima oara inainte de vacanta la "Poeticile cotidianului". Invitata de saptamana viitoare a lui Razvan Tupa este Ruxandra Novac.

Lucian Pintilie si Ana Blandiana, nominalizati la Premiile Prometheus
Cea de-a IV-a editie a Marilor Premii Prometheus si-a desemnat nominalizatii pentru Opera Omnia si Opera Prima. Astfel, pentru Opera Omnia, la sectiunea "arte plastice" au fost alesi Gheorghe Anghel, Geta Bratescu, Roman Cotosman, la sectiunea "artele spectacolului" Paul Bortnovski, Lucian Pintilie, Miriam Raducanu, la "literatura" Ana Blandiana, Mircea Ivanescu, Constantin Toiu, iar la sectiunea "muzica" Aurelian Octav Popa, Cornel Taranu, Quartetul Voces. Nominalizatii pentru Opera Prima sunt: la "arte plastice" Dumitru Gorzo, Florin Tudor, Mona Vatamanu. La "artele spectacolului" au fost selectati Geanina Carbunariu, Imola Kezdi, Cornel Porumboiu, la "literatura", Ionut Chiva, Stefania Mihalache. Laura Buruiana, Cristian Bence Muk si Diana Rotaru concureaza la categoria "muzica".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite