FLASH

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Sonetele" eminesciene se lanseaza la o expozitie de carte bibliofila Academia Romana lanseaza astazi, in Sala de expozitii a Bibliotecii prestigiosului for de cultura, lucrarea "Mihai Eminescu -

"Sonetele" eminesciene se lanseaza la o expozitie de carte bibliofila
Academia Romana lanseaza astazi, in Sala de expozitii a Bibliotecii prestigiosului for de cultura, lucrarea "Mihai Eminescu - Sonete". Ideea editarii acestei lucrari apartine artistului plastic Mircia Dumitrescu, pentru a comemora trecerea in nefiinta, acum 116 ani, a poetului roman. Volumul este ilustrat de 45 de artisti plastici contemporani, printre acestia numarandu-se Mircea Spataru, Constantin Baciu, Vladimir Zamfirescu, Ion si Teodora Stendl, Horia Flamand, Mircia Dumitrescu, Ion Atanasiu, Anna-Maria Orban, Florin Stoiciu, Cristian Tardel, Carmen Apetrei s.a. Volumul va fi lansat in cadrul unei expozitii de carte bibliofila, in care vor putea fi admirate si lucrarile care ilustreaza "Sonetele".

Muzica si poezie la Ateneul Roman
Actorii Adela Marculescu, Victor Rebengiuc, Medeea Marinescu si Marius Bodochi vor recita poezii scrise de Mihai Eminescu in cadrul spectacolului "Ca un luceafar am trecut prin lume...", care va avea loc astazi, la ora 19,00, la Ateneul Roman. Vor mai urca pe scena Ilinca Dumitrescu, Pompeiu Harasteanu, Alexandru Tomescu, Cristina Radu, Irina Iordachescu, formatia corala Clasic, condusa de Mihaela Gioroc.

Buratino a implinit 5 ani
Festivalul de teatru pentru copii, "Buratino", a ajuns la a V-a editie. Anul acesta pe scena Palatului Copiilor au fost prezentate 24 de spectacole in care au jucat peste 250 de mici actori, selectati dintr-un numar de 600 de copii. Marele premiu al festivalului, premiul special al juriului si patru premii pentru interpretare au fost acordate piesei de teatru "Printesa mofturoasa", regizata de Florentina Chifu si interpretata de elevii Colegiului Mihai Eminescu. Si alte trupe teatrale au primit premii de valoare: artistii de la Scoala 133, pentru piesa "Harap-Alb", elevii Colegiului romano-catolic, pentru piesa "Lir-Tibisir, alfabetul fara sir" si micutii de la Scoala 129, pentru piesa "Bolnavul inchipuit". "Festivalul "Buratino" deschide celor mici portile teatrului, ale culturii, in general, pentru totdeauna. Aici, ei se pot forma ca actori, ca viitori spectatori, dar mai ales ca oameni, pentru ca sunt sustinute valorile morale", ne-a spus in exclusivitate regizorul-coordonator Florentina Chifu.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite