FLASH

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salon de arta fotografica la Targu Mures Targu Mures gazduieste al treilea Salon international de arta fotografica, suprapus celei de-a XXI-a editii a Salonului National. Vernisajul acestei duble

Salon de arta fotografica la Targu Mures
Targu Mures gazduieste al treilea Salon international de arta fotografica, suprapus celei de-a XXI-a editii a Salonului National. Vernisajul acestei duble manifestari are loc luni, 20 iunie, cu prilejul Zilelor Targu Muresului, in sala de expozitii din Palatul Culturii. Aceasta manifestare se afla sub patronajul federatiei internationale de resort, al Guvernului Romaniei, al Consiliului Judetean si al Primariei Targu Mures si intruneste o selectie de 288 lucrari, trimise de pe toate cele cinci continente. Organizatorii ne-au comunicat ca, incepand din septembrie 2004 si pana la data-limita de 1 aprilie, au sosit 2.898 lucrari, de 466 autori din 45 de tari. "In Mures nu s-a mai organizat, in ultimii 15 ani, o manifestare culturala de o asemenea amploare, ea fiind, probabil, una dintre cele mai importante din Romania. In general, toate marile valori fotografice ale lumii se reunesc acum la Targu Mures", ne-a declarat Torok Gaspar, directorul salonului. Acesta a adaugat ca juriul international, intrunit in zilele de 22-24 aprilie, a decis decernarea a 52 de premii, pe cele trei sectiuni ale saloanelor, respectiv monocrom, color si lucrari procesate digital. Printre distinctiile ce se vor acorda, alaturi de medaliile FIAP si AAF, mentionam premiile speciale ale ministrului de stat Marko Bela, ale CJ Mures si ale Fotoclubului din judetul Nograd - Ungaria. De remarcat ca Clubul Foto din Targu Mures se afla la al 52-lea an de activitate, fiind considerat cel mai puternic (valoric si organizatoric) din tara.

"Carmen" de Bizet, la Opera din Brasov
Pe scena Operei din Brasov, melomanii vor avea ocazia sa se intalneasca cu cea mai cantata opera din istoria muzicii: "Carmen", de Bizet. Spectacolul va fi gazduit de Sala Teatrului Dramatic, sambata, ora 19.00. Din distributie amintim: Asineta Raducan (Carmen), Cosmin Marcovici (Don Jose), Simona Manole (Micaela), Valentin Marele (Escamillo) s.a. Opera "Carmen" are patru acte, trei pauze si dureaza aproximativ trei ore. Jean-Marie Juan este maestrul dirijor, iar regia este semnata de Cristian Mihailescu.

Orchestra Philarmonia isi lanseaza un CD
CD-ul "Muzica romaneasca contemporana" al orchestrei de camera "Philarmonia" dirijata de Nicolae Iliescu va fi lansat luni, la ora 13,00, la sediul Centrului National de Arta "Tinerimea Romana" din Bd. Schitu Magureanu nr. 4 (Podul Izvor). CD-ul cuprinde lucrari din creatia compozitorilor Dan Buciu, Adrian Iorgulescu, Doru Popovici si Dan Voiculescu. in cadrul manifestarii, orchestra "Philarmonia" va sustine si un concert cameral.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite