FLASH

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biblioteca "Nicolae Iorga" din Ploiesti, transformata pentru o saptamana in librarie Biblioteca judeteana "Nicolae Iorga" din Ploiesti va fi transformata, pentru o saptamana, in librarie. Incepand de

Biblioteca "Nicolae Iorga" din Ploiesti, transformata pentru o saptamana in librarie
Biblioteca judeteana "Nicolae Iorga" din Ploiesti va fi transformata, pentru o saptamana, in librarie. Incepand de joi, peste 300 de titluri vor putea fi achizitionate de aici la preturi mai mici decat pe piata. Cartile sunt expuse in rotonda bibliotecii si apartin unor colectii variate. Cei care vor trece pragul bibliotecii in aceasta saptamana isi vor putea cumpara carti cum sunt "La belle Roumanie" a lui Dumitru Tepeneag, "Amanta lui Brecht" a lui Jacques Pierre Anette sau volumul de versuri "Crucea verbului" al lui Ion Stratan. Pe toata durata expozitiei vor avea loc intalniri cu scriitori romani ai anilor `80.

Curs gratuit de dansuri indoneziene
Ambasada Indoneziei va organiza cea de-a III-a editie a "Cursului de Dansuri Traditionale Indoneziene", intre 6 iulie si 31 august, la Romina Dancing Club, din incinta ambasadei. Cursul, sustinut de un instructor indonezian profesionist, este gratuit sI deschis elevilor de liceu si studentilor, precum si tuturor celor interesati sa se familiarizeze cu dansurile si cultura indoneziana. Cei care doresc sa invete sa mearga in pas de dans trebuie mai intai sa se inscrie, completand un formular disponibil pe adresa www.indonezia.ro.

Atelier de creativitate la Muzeul Taranului Roman
La Muzeul Taranului Roman, copiii de toate varstele, dar si adultii sunt invitati sa participe in perioada 5 iulie-26 august la Atelierul de creativitate. Acest program propune, sub indrumarea specialistilor, desfasurarea unor activitati creative. Vor invata sa picteze pe diverse suporturi (hartie, lemn, lut s.a), sa modeleze in lut, sa coasa, sa imprime, sa brodeze. Vor fi initiati in tainele etnologiei, vor patrunde in lumea povestilor si a basmelor taranesti, se vor preda lectii de tesut la razboi manual si gherghef. Li se vor adauga lectiile de fotografiat, de cantat la instrumentele taranesti de suflat si vor fi efectuate vizite de documentare in muzeu. Lectiile se vor desfasura la Muzeul Taranului Roman de pe strada Kiseleff, iar taxa de participare este de 200.000 lei (20 lei) pentru o saptamana.

Cineastii, nemultumiti de bugetul alocat filmului documentar
Un grup de cineasti romani protesteaza fata de decizia Centrului National al Cinematografiei (CNC) care a acordat 5% din buget filmului documentar. Intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Culturii si Cultelor, semnatarii, printre care se numara Florin Iepan, Vlad Paunescu, Thomas Ciulei, Stere Gulea, Hanno Hofer si altii, isi exprima nemultumirea fata de plasarea filmului documentar in aceeasi categorie cu scurtmetrajul, pelicula de animatie sau filmul experimental. Acestia ii propun ministrului Mona Musca sa ia in considerare cerintele lor fata de noua lege si anume: instituirea unei comisii distincte care sa evalueze proiectele si alocarea a cel putin 20% din creditele acordate de CNC filmului documentar.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite