FLASH EDITORIAL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O carte a celui mai mare istoric media din Marea Britanie Studentii, jurnalistii, publicul larg au posibilitatea de a citi o carte care rescrie practic istoria moderna din perspectiva dezvoltarii

O carte a celui mai mare istoric media din Marea Britanie
Studentii, jurnalistii, publicul larg au posibilitatea de a citi o carte care rescrie practic istoria moderna din perspectiva dezvoltarii mass-media. Autorii lucrarii intitulate "Mass-media. O istorie sociala", Asa Briggs si Peter Burke nici nu sunt departe de adevar gandindu-ne la rolul imens si direct pe care-l joaca astazi media. Avand ca subtitlu "De la Gutenberg la Internet", cartea ne poarta pe valurile pline de farmec ale unei istorii care porneste de la desuet si ajunge la (aproape) SF. Editura "Polirom", a carei colectie dedicata subiectului este de neegalat astazi pe piata de carte romaneasca, reuseste o noua izbanda daca ne gandim ca Asa Briggs este cel mai important istoric media din Marea Britanie.

Omilii la Epistola catre Romani
Putini mai citesc astazi in mod curent scrierile sacre. Si mai putini se straduie sa le si inteleaga prin prisma unor autoritati pline de duh precum Sf. Ioan Gura de Aur. Editura "Christiana" ne prilejuieste bucuria de a ne (re)intalni cu epistolele pauline comentate de Sfantul Ioan Gura de Aur. Un prim volum a aparut deja intitulat "Omilii la Epistola catre Romani". Vechea traducere facuta de P.S. Teodosie Atanasiu a fost revizuita prin eforturile lui Cezar Pavalascu si ale lui Cristian Untea. Este un prilej de innoire sufleteasca care merita ragazul lecturii zilnice.

Cronica Bucurestilor
La Editura "Compania" a aparut o carte cu parfum de epoca. Este vorba despre "Cronica Bucurestilor" al carei autor Gheorghe Parusi sustine ca a intocmit-o "din document si sentiment". Continand reproduceri dupa desene, litografii si tablouri de epoca, fotografii, cartea devine ea insasi un document prin prisma epocii celui care a alcatuit-o. Gh. Parusi ne propune astfel o posibila cronica documentara a orasului pornind de la 1512 pana la 1947, pentru ca, in partea a doua, sa insiste asupra unei cronici sentimentale. Adica asupra unei suite de amintiri care au o datare aproximativa, ceea ce face loc, desigur, nostalgiilor.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite