FLASH EDITORIAL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aries "Taina existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - citeaza din Dostoievski scriitorul Casian Maria Spiridon drept moto pentru ultimul sau volum de poezii, intitulat

Aries
"Taina existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - citeaza din Dostoievski scriitorul Casian Maria Spiridon drept moto pentru ultimul sau volum de poezii, intitulat "Aries" (Ed. JUNIMEA). Aparuta in colectia "Dictatura si scriitura", antologia insumeaza poeme din toate volumele lui Casian M. Spiridon de pana acum. Poet si eseist, redactor-sef al prestigioasei reviste "Convorbiri literare", careia i-a dat un nou suflu de cand o conduce, C.M. Spiridon scrie precum respira: nabadaios, aprig, cu dor de metafizic. Este antologia unui poet de mare forta, citindu-l devenim bucurosi ca ne este contemporan.

Evul mediu si nasterea Europei
Jacques Le Goff este readus in atentia cititorului roman prin studiul sau "Evul mediu si nasterea Europei" (Ed. POLIROM, traducerea Giuliano Sfichi si Marius Roman). Considerat unul dintre cei mai mari specialisti in Evul Mediu, autorul ne introduce intr-o lume despre care circula imense prejudecati si perceptii eronate. Talentul cu care sunt inmanuncheate toate informatiile genereaza o carte precum o poveste fara de sfarsit la care merita sa revii periodic.

Jurnalismul de televiziune
Cartea semnata de Daniela Zeca-Buzura dedicata "Jurnalismului de televiziune" (Ed. POLIROM) poate fi un bun manual pentru studentii care viseaza sa ajunga "pe sticla". In pagini scrise cu verva si inspiratie sunt descurajate pe rand diversele perceptii facile ale mitului generat de televiziune. A invata care sunt etapele de redactare ale unei stiri, de pilda, si ceea ce inseamna tipurile de jurnal (literar, in crescendo, in descrescendo, in arc, in crevasa), care sunt modelele de sumar, studiile de caz s.a. sunt tot atatea provocari pentru un jurnalist. Este o carte-barometru care decanteaza profesionalismul de treaba facuta dupa ureche, o carte care arata etapa de maturitate la care a ajuns jurnalismul romanesc de televiziune.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite